Cetatea merge mai departe

15/08/2014

sport1 Cetatea Targ
Voinţa Ion Creangă – Cetatea Tg. Neamţ 1 – 4 (0 – 3)
Echipa de ligă a treia, Cetatea Tg. Neamţ, s-a calificat în turul al patrulea al Cupei României, după ce s-a impus miercuri după amiază cu scorul de 4 – 1 pe terenul formaţiei din liga a patra, Voinţa Ion Creangă. Aşa cum s-a anticipat, diferenţa de valoare dintre cele două formaţii şi cele două eşaloane s-a văzut şi la jocul de la Ion Creangă, acolo unde oaspeţii lui Ciprian Danciu au controlat aproape în totalitate disputa şi, pe lângă cele 4 goluri, şi-au mai creat şi multe alte ocazii de gol la poarta adversă. Oaspeţii au deschis scorul încă din minutul 11, atunci când Miron, fostul jucător de la Ceahlăul, a punctat pentru 1 – 0. Până la reuşita de 2 – 0, din minutul 27, semnată de Bobric, Cetatea a mai ratat alte 3 ocazii prin Mariş şi Dutciuc. 3 – 0 s-a făcut în minutul 36, atunci când fostul fundaş de la Roman, Sergiu Ghidarcea, presat de Bobric, a trimis cu capul în proprie poartă, după ce în prealabil mingea a atins bara. Oaspeţii au intrat cu un scor destul de confortabil la vestiare, dar începutul părţii a doua le-a dat ceva speranţe fanilor echipei gazdă că pot reveni, după ce Voinţa a redus din handicap în minutul 52, prin Brăescu, care a şutat frumos din afara careului mare şi l-a învins pe Hărăguţă. Băieţii lui Gheorghe Leonte nu au reuşit mai mult decât golul din minutul 52, iar în ultimul minut de joc, Cetatea a închis tabela, la 4 – 1, după reuşita lui Samir. Formaţia lui Ciprian Danciu obţine astfel o victorie categorică şi a meritat accederea în faza superioară a competiţiei, acolo unde va întâlni o echipă de liga a doua, cel mai probabil pe Rapid CFR Suceava.
„Cred că a fost un meci la discreţia noastră, am controlat jocul în totalitate şi am mai avut alte ocazii importante pe lângă cele 4 goluri. A fost un meci frumos, disputat într-o atomsferă frumoasă, pe un teren cochet de liga a patra, nu au fost probleme, gazdele au fost primitoare, şi vreau să le felicit pentru organizarea partidei. Noi nu am forţat foarte tare pentru a nu avea jucători accidentaţi şi în final ne-a ieşit”, a spus preşedintele de la Cetatea, Iulian Roman, cel care a remarcat şi câţiva jucători noi veniţi la echipă, care s-au integrat destul de repede la formaţia de la poalele Cetăţii Neamţului.
„Vreau în primul rând să îl remarc pe mijlocaşul de 17 ani Curcă, venit în această vară de la CSS Tg. Neamţ, care prin joc arată că joacă de-o viaţă la Cetatea. De asemenea, Mariş, de 20 de ani, venit de la Baia Mare, a arătat maturitate în joc şi s-a integrat foarte bine. Fundaşul dreapta, Varea, şi fundaşul sânga, Miron, acesta din urmă fost pe la Ceahlăul, Calatis Mangalia sau CSMS Iaşi, şi ei au avut evoluţii lăudabile, şi chiar libeorul Mihăieş, este un jucător pe care ne putem baza”, a mai concluzionat oficialul târgnemţean. În jocul de cupă, Cetatea a evoluat cu următorul unsprezece: Hărăguţă, Rotaru, Mihăieş, Huţanu, Varea, Chirilă, Curcă, Miron, Dutciuc, Bobric şi Mariş, iar după pauză au mai intrat Bodron, Ungureanu şi Samir.
De partea celalată, Voinţa încheie un ciclu aproape perfect în Cupa României, după ce a câştigat la pas faza judeţeană, a eliminat în etapele următoare şi două formaţii din liga a treia, pe Ceahlăul 2 şi Petrotub Roman. „Trebuie să recunosc că Cetatea a fost mai bună ca noi astăzi şi, prin ceea ce am văzut, pare una dintre cele mai puternice formaţii din seria întâi a ligii a treia, mult peste Ceahlăul 2 şi Petrotub Roman. Sunt mulţumit de ceea ce au realizat băieţii în această competiţie şi vreau să îi felicit pentru parcursul realizat până aici”, a declarat Gheorghe Leonte, antrenorul de la Voinţa, cel care în partida de cupă a folosit următoarea formulă de echipă: Coşa, Tulpan, Fomin, Ghidarcea, Lefter, Catargiu, Brăiescu, Marin, Matei, Boboc şi D. Catargiu. În partea a doua au mai intrat Bânga, Duma şi Câmpanu. Voinţa Ion Creangă se pregăteşte pentru startul noului sezon al ligii a patra, care se va produce chiar la finele acestei săptămâni, mai exact duminică. În prima rundă, Voinţa joacă în deplasare cu nou promovata Voinţa Valea Ursului.

„Avem o serie echilibrată”
Oficialii clubului Cetatea Tg. Neamţ consideră că seria întâi a ligii a treia este una mult schimbată faţă de campionatul trecut, dar una echilibrată. Judeţele Neamţ, Covasna şi Suceava formează grosul seriei, cu câte 3 reprezentante, iar seria întâi va avea 14 reprezentante. Acestea sunt Ceahlăul 2 Piatra Neamţ, Petrotub Roman, Cetatea Tg. Neamţ (NT), Sporting Suceava, Bucovina Pojorâta, Bucovina Rădăuţi (SV), Kosarom Paşcani, Ştiinţa Miroslava (IS), Sporting Lieşti (GL), FC Păpăuţi, Sepsi OSK Sf. Gheorghe, FC Zagon (CV), Aerostar Bacău (BC), AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (HR). Calendarul competiţional pentru noul sezon va fi tras la sorţi luni, 18 august, la FRF. Prima formaţie din cele 5 serii va promova direct în liga a doua, iar echipele de pe locurile 13 şi 14 vor retrograda în eşalonul 4. Pentru Cetatea, obiectivul este clar în noua stagiune, promovarea pe cea de-a doua scenă fotbalistică.
„Din punct de vedere geografic cred că stăm cel mai bine. Nu avem deplasări foarte lungi, cele mai mari distanţe fiind la Sf. Gheorghe, aproape 250 de km, şi Zagon, vreo 200 de km. Mă aşteptam să avem în serie mai multe formaţii din judeţul Galaţi şi atunci deplasările erau mai lungi, aşa este doar Lieşti, o comună aproape de Tecuci. Cred că este o serie echilibrată, cu multe echipe noi faţă de campionatul trecut, avem referinţe despre majoritatea dintre ele şi sperăm să debutăm cu dreptul. Aşteptăm tragerea la sorţi de luni pentru a şti adversarul din prima etapă”, a spus Iulian Roman, preşedintele de la Cetatea. Trupa din Tg. Neamţ va susţine sâmbătă, de la ora 11, un meci de verificare în deplasare cu Rapid CFR Suceava, formaţia pe care a întâlnit-o şi în urmă cu o săptămână şi cu care a remizat, 2 – 2.
sport2 Popadiuc Doru

Popadiuc a jucat contra Italiei
Mijlocaşul de la FC Ceahlăul, Doru Popadiuc, a intrat în repriza a doua pentru naţionala de tineret a României, care a câştigat miercuri seară, cu 2 – 1, partida amicală disputată în compania naţionalei similare a Italiei, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti. Fotbalistul pietrean a intrat pe teren în minutul 67, în locul lui Nedelcu, la scorul de 2 – 1 pentru tricolori, şi a avut o evoluţie destul de bună. Meciul cu Italia de la Ploieşti a reprezentat debutul pe banca tehnică a naţionalei de tineret a antrenorului Viorel Moldovan. Convocat în trecut şi la naţionalele sub 18 şi 19 ani, Doru Popadiuc este unul dintre jucătorii importanţi şi pentru naţionala sub 21 de ani a României, care în această perioadă pregăteşte finalul campaniei de calificare la Campionatul European de anul viitor din Cehia. România ocupă locul 3 în grupă cu 9 puncte din 6 meciuri, afându-se în spatele Germaniei, cu 14 puncte, şi a Muntenegrului, cu 11 puncte. Următorul meci pentru tricolorii mici, unde va fi prezent şi mijlocaşul de la FC Ceahlăul, va fi cel de la Bucureşti de 4 septembie, susţinut în compania Muntenegrului. În amicalul cu Italia, noul antrenor Viorel Moldovan, a folosit următoarea formulă de echipă: Buzbuchi – Bălaşa(Şerban 67), Ţâru, Boldor, Filip(Toşca 77’) – Nedelcu(Popadiuc 67’), Creţu – Iancu(Puţanu 81’), Mitriţă(Tănase 76’), Rotariu(Bumba 67’) – Puşcaş(Ivan 73’).