Cele mai bune juvelnice de pescuit din 2020, pentru păstrarea peștilor în apă

Oricâtă experiență ai avea la pescuit, mereu ai de învățat ceva, chiar și după ani și ani de pescuit. Se spune că în acest joc, indiferent câte scule și accesorii folosești, mereu apare altceva util și nu știi niciodată chiar totul. Unul dintre cele mai frustrante lucruri în pescuit, este cu siguranță pierderea unui pește la marginea bărcii. Chiar dacă este doar unul mic, acela pare cel mai drăguț, iar frustrarea ține o bună perioadă de timp. 

Peștele acela pe care l-ai pierdut, poate deveni cel mai important, mai ales dacă este și o specie care nu se prinde ușor, în fiecare zi de pescuit, cum este bibanul. Pentru a preveni o astfel de întâmplare, ai nevoie de un juvelnic potrivit, de o plasă de pescuit rezistentă, concepută special pentru a facilita păstrarea peștilor în apă.

Cele mai bune juvelnice de pescuit în 2020

Juvelnicul se alege în funcție de doi factori: locul de pescuit și tipul de pescuit. Prin urmare, când alegi un juvelnic, trebuie să te gândești dacă pescuiești de pe mal sau din barcă și trebuie să ții cont de mărimea peștilor pe care ai vrea să-i prinzi: mari, medii sau mici. 

Principalele tipuri de juvelnice pentru pescari: 

Cele mai bune juvelnice de pescuit, din acest an, sunt cele ale unor renumiți producători de produse pentru pescuit precum: 

Pescarii de succes țin cont de perioada de prohibiție, de restricții, dar și de alte aspecte, cum ar fi modul în care reacționează peștii la temperatura apei, la creșterea sau scăderea presiunii barometrice. De pildă, bibanul reacționează destul de puternic la modificările presiunii barometrice și este un pește care pare să se comporte cam agresiv.

Pescuitul de biban este foarte interesant, mai ales că acest pește este un răpitor care atacă în grup. Bancurile de bibani sunt o țintă dificilă, pentru că acești pești sunt foarte rapizi și au simțul vizual extrem de bine dezvoltat. Ei reușesc să detecteze ușor pericolul și hrana, preferă să stea în apropierea substratului, pentru a prinde peștișorii mici, cu aceștia se hrănesc. 

Alți pești răpitori puternici sunt șalăul și somnul, care stau de asemenea aproape de substrat. Cele mai propice momente pentru a prinde astfel de pești, inclusiv biban, sunt dimineața și seara, pe lacurile și bălțile din țara noastră.