Cearcănele pot deveni o amintire dacă respecți cinci reguli simple

Cearcănele apar la orice vârstă și dau senzație se fața îmbătrânită, poate chiar mai mult decât o fac ridurile. Cu toate că în popor semnele de sub ochi sunt asociate cu oboseala, cauzele sunt în realitate altele. Dacă suferi și tu de această problemă, iată care sunt cauzele și cum poți face ca această imperfecțiune a chipului tău să fie dată uitării.

De ce ai, de fapt, cearcăne

Prima explicație ar fi moștenirea genetică. După cum probabil ai observat, cearcănele există chiar și la copii. În acest caz soluții de înlăturare totală nu excită, însă pot fi remediate. De cele mai multe ori semnele închise la culoare de sub ochi sunt mult mai vizibile la persoanele cu un ten deschis.

Persoanele care au trecut de tinerețe se pot confrunta cu această problemă, dat fiind faptul că cearcănele sunt un semn natural al îmbătrânirii. În schimb, retenția de apă favorizează pungile inestetice de sub ochi. Practic, vasele de sub ochi se dilată și devin mult mai evident.

Alte motive din cauza cărora apar cearcănele sunt problemele medicale. Alergiile la praf sau polen, bolile cardiace, de rinichi, de ficat, sau de tiroidă duc la pungile inestetice de sub ochi. Dacă te-ai trezit într-o zi cu cearcăne sub ochi, cu toate că nu te-ai mai confruntat cu o astfel de problemă, consultă un medic.

Cinci reguli simple pentru ca cearcănele să devină o amintire

Iată ce trebuie să faci pentru a scăpa de cearcăne, sau pentru a le diminua considerabil. După ce ai determinat cauza, treci la tratarea acestora astfel:

  1. Include în rutina ta de dimineață și seară masajul ocular. Practic, folosește anticeărcane naturale și masează cu degetele ochii urmând conturul natural. Dacă nu ai un astfel de produse, le poți achiziționa de pe generock.ro. Începe masajul din colțul intern al ochiului și mergi cu blândețe către colțul extern. Repetă mișcarea până când produsul intră în piele.
  2. Pentru a putea trata cearcănele cu succes, folosește cuburi de gheață sau linguri băgate la congelator. Frigul ajută foarte mult circulația sângelui din jurul ochilor. Un alt truc ar fi aplicarea zațului de cafea rece. Bineînțeles că în toate variantele acestea este necesar să-ți protejezi pielea din jurul ochilor cu un șervețel.
  3. Dormitul pe spate face ca lichidul de sub ochi să nu se mai acumuleze. Mai mult, o să scapi și de ridurile care se formează din cauza pernei.
  4. Hidratează-te corespunzător. Un corp deshidratat o să scoate mereu în evidență toate defectele, mai ales cele ale pielii.
  5. Vitamina A întreține sănătatea ochilor. Lipsa acesteia duce la uscarea conjunctivei și umflarea pleoapelor. Pe lângă alimentele bogate în această vitamină mai există și suplimente alimentare, luate după consultarea unui medic.

Așadar, dacă te confrunți cu cearcăne găseștele prima dată cauza. Apariția acestora peste noapte este un semn de alarmă și trebuie să apelezi repede la un medic. Însă dacă acestea apar în urma îmbătrânirii, a retenției de apă sau a genei, poți apela la trucurile de mai sus pentru a face din această problemă o amintire.

Sursa foto: Pixabay.com