Ce NU trebuie să faci daca vrei ca telefonul tau sa aibă o durată de viață mai mare

Știm cu toții că telefoanele, din ce în ce mai performante din zilele noastre, au o durată de viață din ce în ce mai mică, din păcate. Pe lângă performanțele scăzute venite din fabrică, și tu ai o influență destul de mare asupra rezistenței acestuia.

Bateria smartphone-urilor rezistă din ce în ce mai puțin, dar aste se întâmplă din cauza faptului că acestea vin cu dotări mai performante (GPS, sisteme de urmărire zilnică a pașilor, sistem de blocare cu amprentă sau recunoaștere facială etc).

Cu toate acestea, se întâmplă tot mai des ca telefoanele să cedeze mai repede decât te-ai fi așteptat. De cele mai multe ori, după doi-trei ani, acesta trebuie schimbat pentru că nu mai răspunde cu aceeași rapiditate nevoilor tale.

Oare nu ai nici o vină pentru încetinirea reacției telefonului la comenzi? Cu siguranță răspunsul este da.

6 greșeli pe care NU trebuie să le mai faci pentru a îmbunătății performanța telefonului:

Poate nu realizezi, dar activitatea pe care o desfășori zilnic pe telefon (și aici nu ne referim la trimiterea mesajelor, la convorbirile telefonice sau la like-urile pe care le dai pe facebook sau instagram), îl poate “îmbătrâni” și îi poate reduce durata de viață. Iată care sunt greșelile pe care le faci, fără să-ți dai sema:

  1. Îl supraîncarci prin instalarea multor aplicații

Desigur, aplicațiile precum Facebook, Instagram, Whatsapp și Messenger nu au cum să lipsească din telefon. O aplicație de editat poze, una pentru taxi și alta pentru a ține evidența unor evenimente viitoare, sunt și ele importante. Însă atunci când exagerezi și folosești mai multe de 3 aplicații pentru editat, alte 3 pentru selfie-uri și tot așa, desigur că memoria telefonului tău se va încărca și acesta va răspunde mai greu comenzilor. Încearcă să te limitezi la cele necesare, pe care le folosești zilnic.

  1. Nu îl protejezi cu folie de protecție și husă

Folosirea smartphone-ului fără folie de protecție poate duce la deteriorarea în timp a acestuia. De asemenea, astăzi telefoanele sunt din ce în ce mai subțiri, riscul de a fi scăpate din mâna fiind astfel mai mare. O husă de protecție poate împiedica spargerea telefonului în astfel de situații. În plus, la câte modele de huse pentru telefoane există astăzi pe piață, este imposibil să nu găsești ceva pe placul tău, indiferent de marca telefonului.

  1. Nu folosești un card suplimentar de memorie

Toate pozele pe care le faci, fișierele pe care le descarci sau muzica pe care o descarci sunt stocate în memoria internă a telefonului. La un moment dat, aceasta se termină. De aici, orice activitate devine o greutate în plus pentru acesta. De aceea, un mic ajutor sub forma unui card microSD (mic la propriu), înseamnă o memorie mai mare (în funcție de mărimea spațiului de stocare a cardului). Există modele de telefoane ce nu permit utilizarea unui astfel de card, caz în care sfatul numărul 4, trebuie urmat neapărat.

  1. Îl umpli de poze și nu îl golești niciodată

Dacă ești genul de persoană care vede lumea în fotografii și, vrând nevrând, imortalizezi zilnic o mulțime de momente, mai mult ca sigur telefonul tău este plin de fotografii. Așa cum am spus mai sus, dacă acesta nu permite utilizarea unui card de memorie suplimentar, este absolut necesar să faci periodic “curățenie” și să descarci în laptop pozele actuale, pentru a face loc altora noi. Chiar și în cazul în care poți folosi cardul, curățenia este la fel de importanta, fiind anumite date ce se salvează automat în memoria telefonului, nu pe card.

  1. Descarci muzică, poze sau documente de mari dimensiuni direct pe telefon

Ai descoperit o melodie noua și vrei acum să o adaugi în playlist-ul pentru a o asculta la căști? Dacă de obicei, intri pe net și pur și simplu descarci melodia preferată, află că, odată cu ea, în telefon se salvează și alte date de navigare, date cache, cookie-uri sau chiar viruși în unele cazuri. Repetarea acestui comportament, duce la supraîncărcarea memoriei și la îngreunarea modului de folosire al dispozitivului.

Alternativa cea mai bună este să descarci muzica pe laptop, acasă și să o transferi în telefon cu ajutorul unui cablu USB.

  1. Îl lași la încărcat peste noapte

Știm, vrei ca ziua următoare să pleci de acasă cu telefonul încărcat 100% ca să poți sta cât dorești pe internet, să asculți câtă muzică vrei și să urmărești cele mai noi videoclip-uri apărute pe YouTube. Din acest motiv, îl lași la încărcat peste noapte, mai multe ore decât ar fi necesar.

Știai sau nu, acest obicei poate avea efecte opuse, în sensul în care, cu timpul, poate diminua semnificativ durata de viață a bateriei. De aceea, este foarte important să urmezi sfatul specialiștilor de a nu lăsa telefonul la încărcat mai mult decât este nevoie.

Pentru că astăzi telefoanele sunt din ce în ce mai scumpe, nu are rost să le schimbi atât de des. Ai grijă de smartphone-ul actual pentru a te bucura de el cât mai mult timp, la performațe maxime.

Sursa foto: https://www.shutterstock.com