Casa de la țară – cum să ai o casă ca-n povești, să fii vesel de-o privești și-n care-ai vrea să trăiești?

Casa de la țară: o oază de liniște și relaxare indiferent de anotimp. Probabil că și tu îți dorești, de multe ori, să scapi de stresul orașului și să dai o fugă până la țară, chiar și pentru un scurt weekend. Însă, ce te faci dacă locuința ta se află într-o zonă ca-n povești, dar energia și apa potabilă din acel loc țin mai mult de mituri și basme decât de realitate? Ei bine, soluția este să urmezi sfaturile din acest articol și să-ți creezi o casă autonomă, care te va scuti și de facturile prea scumpe din viitor!

3 sfaturi pentru o viață mai confortabilă

Nimic nu este mai neplăcut ca atunci când te speli liniștit și deodată, apa de la duș se oprește! Te enervezi, rotești robinetul de mai multe ori, dar degeaba, ești nevoit să accepți situația așa cum e. Smulgi furios prosopul și încerci să nu lași șamponul să-ți intre în ochi în timp ce țipi după ajutorul unui membru al familiei, în speranța că-ți va aduce o găleată cu apă. Vrei amintiri frumoase și amuzante de la țară, dar nici chiar așa!

Ei bine, pentru a avea mereu acces la apă, cei de la Shop-Einstal.ro te pot ajuta să alegi dintr-o gamă largă de pompe și hidrofoare – nu contează distanța dintre casă și sursa de apă: vei avea destulă apă atât pentru treburile gospodărești ale casei, cât și pentru întreținerea grădinii. Trebuie doar să alegi sistemul potrivit nevoilor tale: dacă poți să extragi apa dintr-o sursă aflată la mică adâncime, optează pentru hidrofor, iar dacă sursa de apă e la mare adâncime, orientează-te către pompa submersibilă.

După dimineața în care ai rămas fără apă la duș, vine și seara, când îți pregătești un bol cu popcorn. Îți pui laptopul la încărcat și dai drumul la un film pe care voiai să-l vezi de mult timp. Dar nici măcar n-ai aflat numele personajului principal, că a și căzut curentul, așa că s-a zis cu seara de filme, iar tu cauți înnebunit prin dulapuri după o lumânare. E timpul să iei măsuri, astfel încât să folosești lumânările numai la o ocazie specială sau la o cină romantică!

Din fericire, nu e nevoie să fii în situația asta ori de câte ori pică curentul. De exemplu, poți monta panouri solare care vor capta energie în timpul zilei. De altfel, panourile solare sunt din ce în ce mai răspândite și deja mai multe țări au remarcat beneficiile acestora. De exemplu, energia solară a reprezentat 10% din totalul electricității produse în UE în lunile iunie și iulie. Dar dacă ți-ai construit casa într-o zonă cu vânt și curenți puternici de aer și cu puține zile însorite de-a lungul anului, atunci e mai indicat să optezi pentru o instalație eoliană. Ideea este să folosești resursele pe care ți le pune la dispoziție mediul, ca să ai parte de confort în fiecare zi!

După o zi plină de peripeții, vrei să ai măcar un somn relaxant, dar în schimb dârdâi toată noaptea de frig și trebuie să scoți toate păturile din dulap. Cu excepția lunilor de vară, nu te vei simți confortabil în timpul nopții, dacă nu există o izolație termică adecvată locuinței. Astfel de situații pot fi prevenite cu ajutorul câtorva trucuri. De exemplu, poți să-ți izolezi casa, adică să „îmbraci” pereții exteriori cu polistiren expandat pentru a reduce semnificativ pierderea căldurii sau poți izola mansarda și pereții interiori cu vată minerală termoizolantă.

De asemenea, poți să faci modificări și în interiorul casei. Ferestrele și ușile din tâmplărie veche trebuie schimbate, iar alegerea unui geam termopan este o soluție mai eficientă pe termen lung decât să achiziționezi niște perdele dintr-un material mai plin. În schimb, poate este cazul să cumperi și un covor mai gros și să nu așezi nicio piesă de mobilier în fața caloriferului, pentru a nu bloca răspândirea aerului cald.

În concluzie, deși aceste idei verzi presupun o investiție mai mare de bani la început, cu timpul suma se va amortiza, iar tu vei ajunge să-ți controlezi mai bine bugetul și să te bucuri, în sfârșit, de casa de la țară mult visată, fără să mai ai bătăi de cap!

Sursă foto: Shutterstock.com