Casa Corpului Didactic Neamț oferă 100 de cursuri de formare

Casa Corpului Didactic, directoareCasa Corpului Didactic (CCD) Neamț pune la dispoziția profesorilor o varietate de cursuri de perfecționare, oferta instituției fiind de aproximativ 100 de programe avizate, autorizate și acreditate. Totodată, CCD Neamț se remarcă prin derularea de multiple activități de metodică științifice și culturale. Prin numărul mare de formabili pe care îl are înregistrat, instituția demonstrează, încă o dată, faptul că este cel mai credibil și puternic centru de perfecționare al județului. În data de 8 aprilie 2016, Casa Corpului Didactic Neamț va organiza o lansare specială, a tuturor ghidurilor și auxiliarelor didactice pe care le-a editat conducerea instituției împreună cu profesorii metodiști.

„Dacă ar fi să definesc Casa Corpului Didactic Neamț, aș spune că ne caracterizează stabilitatea, știința și arta, viziunea, rezultatele în acțiuni eficiente. Comunicarea și implicarea activă este principalul nostru obiectiv. Traversăm o perioadă densă din punct de vedere profesional, instituția fiind implicată în derularea parteneriatelor și proiectelor pe care le are și nu puține, în număr de 38. Mulțumesc colegilor din instituția CCD Neamț pentru profesionalismul în consilierea metodologică a cadrelor didactice din sistemul de învățământ preuniversitar“, ne-a declarat prof. Florentina Vasiliu-Moise, director al Casei Corpului Didactic Neamț.

De când a preluat mandatul de director, au fost perfecționate peste 200 de cadre didactice. Conducerea CCD Neamț a dezvoltat activitățile metodico-științifice în colaborare cu mari nume ale județului și ale țării. Un aspect pe care l-a ținut din scurt și l-a dezvoltat are legătură cu activitățile în CDI-uri, cu depunere de proiecte și planuri de dezvoltare a acestora. CDI-urile sunt centre de documentare și informare, unde cadrele didactice pot merge să-și desfășoare activități metodico-științifice, să acceseze o bază de date.

CCD Neamț este coordonator al activităților din CDI, un proiect special fiind cel inter-regional „CDI – Laborator de educație nonformală“, proiect educativ, care se regăsește în acest an în Calendarul Activităților Educative Interregionale, aprobat de MENCS și unde sunt implicate peste 700 de persoane din județ și din județele partenere.

„Credem că dascălul reprezintă pasiune și dăruire, modestie și diplomație. Dăruim iubirea pedagogică, credința în valorile sociale și cultural. Ne străduim să integrăm multitudinea de activități organizate în CDI și în parteneriat cu alte instituții și organizații care contribuie la instruirea, educarea și formarea adultului de mâine“, a conchis prof. Florentina Vasiliu-Moise, director al CCD Neamț.

Geanina NICORESCU