Carpatcement a premiat câştigătorii „Orei de voluntariat”

IMG_4218 Ieri a avut loc, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, festivitatea de premiere a elevilor şi a cadrelor didactice care au desfăşurat activităţi  de voluntariat în cadrul proiectului „O oră de voluntariat”,  iniţiat de Carpatcement şi de ISJ Neamţ. La festivitate au participat inspectorul şcolar general al ISJ Neamţ, prof. Viorel Stan, inspectorul şcolar Maria Ghiniţă şi directorul Carpatcement, Marius Lupa.

Competiţia s-a desfăşurat sub deviza „Marile schimbări sunt întotdeauna suma acţiunilor mici“, la competiţie participând 40 de şcoli şi licee care au depus 72 de proiecte de voluntariat. Au fost acordate trei premii şi 17 menţiuni, restul unităţilor şcolare înscrise în concurs primind diplome de participare. Aşa cum anunţau organizatorii încă de la debutul concursului, premiul cel mare a constat într-o tabletă performantă.

„Pentru toţi cei prezenţi aici, astăzi este o zi mare, în care finalizăm un proiect de succes, un proiect care a reunit în jur de 100 de cadre didactice şi peste 2500 de elevi. Proiectul s-a desfăşurat în perioada aprilie – octombrie 2014, beneficiind de un sprijin substanţial, logistic şi nu numai, din partea celor de la Carpatcement, cărora le mulţumim pe această cale”, a spus prof. Viorel Stan, inspector şcolar general al ISJ Neamţ.

Premiul I a fost acordat Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Bicaz – coordonator prof. Luminiţa Vârfoasa, premiul al doilea a fost obţinut de Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” – coordonator prof. Mihaela Zachman, iar premiul al III-lea a fost acordat profesorului Marius Burghele, de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Dochia.

„Acest proiect de voluntariat se desfăşoară periodic în fabrica noastră, cu liderii locali şi judeţeni. Ideea de la care a pornit proiectul este de cea de implicare în sprijinul comunităţii. Mulţumim Inspectoratului Şcolar, domnului inspector general Viorel Stan şi doamnei inspector Maria Ghiniţă, care au îmbrăţişat ideea concursului, implicându-se în organizarea acestuia. Succesul acestui proiect demonstrează că, la nivelul sistemului de învăţământ, ideea lucrului în folosul comunităţii este agreată ”, a spus Marius Lupa, director Carpatcement.

„Ora de voluntariat” este un proiect care se adresează în primul rând profesorilor şi diriginţilor, cu scopul de a încuraja acţiunile de implicare socială în rândul tinerei generaţii.

Anul trecut, proiectul s-a desfăşurat  în judeţul Hunedoara, succesul acţiunii – demonstrat de numărul mare de participanţi, de paleta largă de activităţi, dar şi de preocuparea tinerilor pentru programele de responsabilitate socială – determinând extinderea sa şi la nivelul judeţului Neamţ.

Irina NASTASIU