Campanie de semnături împotriva introducerii ideologiei de gen în educaţia copiilor

Platforma civică Împreună a strâns în această toamnă 170 000 de semnături ale cetățenilor români împotriva introducerii ideologiei de gen în educația copiilor. Campania va dura până la 15 martie 2019 și se va finaliza prin notificări juridice adresate tuturor factorilor guvernamentali și parlamentari cu atribuții în garantarea drepturilor constituționale ale părinților și copiilor din România. Articolul 29 din Constituția României prevede dreptul părinților de a asigura potrivit propriilor convingeri educația copiilor minori a căror răspundere le revine. Acest drept este prevăzut nu doar în Constituția României, ci și în Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, unde se statuează foarte clar dreptul părinților de a asigura educarea și instruirea copiilor potrivit propriilor convingeri religioase, filozofice și pedagogice.

Copiii României nu pot deveni subiectul unui experiment ideologic, școala nu poate redeveni, după 30 de ani, instrument de îndoctrinare ideologică, instituție a controlului minții și de deformare a caracterului copilului.

Platforma civică Împreună a organizat o conferință de presă cu tema „Apără copiii României! Spune NU ideologiei de gen în educația din România!” La această conferință au participat, din partea Platformei, dl. Mihai Gheorghiu, iar ca invitați domnii Daniel Gheorghe și Matei Dobrovie, deputați, parlamentari recunoscuți pentru sprijinul constant arătat cauzelor societății civile creștine, care au subliniat sprijinul lor pentru campania inițiată de Platforma civică Împreună.

Campania “APĂRĂ COPIII ROMÂNIEI!” își propune ca, prin demersuri de conştientizare şi alertare a opiniei publice, să exprime clar si fără niciun echivoc faptul că trebuie să apărăm copiii României de efectele negative ale unei societăți din ce în ce mai anomice, mai dominate de fracturi sociale, de ură și de un individualism care ține deja de o anumită patologie socială, o societate care distruge vechi modele de umanitate pentru a le înlocui cu fantoșe antropomorfice. Ar trebui să reușim să găsim calea dialogului și mijloacele de soluționare la nivelul întregii societăți a celor mai mari suferințe ale copiilor României: sărăcia, violența, abandonul școlar, singurătatea celor care duc dorul părinților plecați la muncă în străinătate, abuzul introducerii ideologiei de gen în educație, care este o intruziune nepermisă în psihicul copiilor.
M.O.T.