Burse pentru copii talentați, dar fără posibilități financiare

burseS-a lansat cea de-a doua ediție a Jurnalului de Fapte Bune, un program de burse pentru copii talentați, care provin din familii sărmane. Oricine cunoaște un copil talentat, fără posibilități financiare, este invitat să-i înscrie povestea pe www.jurnaldefaptebune.ro.  Cea de-a doua ediție aduce burse pentru copii, dar și pentru cei care le sunt alături, înscriindu-le povestea în concurs. Pe lângă bursele individuale, noua ediție aduce și premii speciale pentru profesorii și antrenorii implicați în susținerea copiilor precum și pentru echipe.

După ce, în prima parte a anului, peste 360.000 de lei au mers către 30 de povești de viitor, în octombrie s-a lansat cea de-a doua ediție a Jurnalului de fapte bune, un program de burse pentru copiii cu performanțe în sport, artă și învățătură.

Programul Jurnal de fapte bune oferă burse lunare de câte 1.000 de lei, timp de un an, copiilor care demonstrează că drumul către obținerea performanței le este îngreunat de neajunsurile financiare.

* 16 burse a câte 1.000 de lei lunar fiecare, timp de un an

În cea de-a doua ediție a programului Jurnal de fapte bune, desfășurată în perioada 05 octombrie – 31 decembrie 2015, se acordă 16 burse în valoare de 1.000 RON/lună fiecare, timp de 1 an, pentru copiii cu potențial și performanțe deosebite, 9 burse, în valoare de 2.250 de lei fiecare, pentru profesorii sau antrenorii care au dovedit implicare deosebită în pregătirea și susținerea copiilor, inclusiv prin înscrierea în cadrul proiectului Jurnal de fapte bune. Vor fi acordate 3 burse în fiecare lună. Iar alte două burse, în valoare de 15.500 de lei fiecare, vor primi echipele de copii cu performanțe deosebite în aria lor de pregătire (la nivel de echipă).

Regulamentul complet este disponibil pe platforma online JurnaldeFapteBune.ro

* Venitul sub 700 de lei lunar

Pentru a fi eligibile, cazurile înscrise trebuie să îndeplinească anumite criterii, cele mai importante fiind vârsta maximă de 18 ani, dovada practicării activității și a rezultatelor obținute de copil în trecut în domeniile vizate de proiect: sport, arte (muzică, arte vizuale și artele spectacolului) și învățătură și, nu în ultimul rând, situația materială a familiei. Copiii înscriși trebuie să provină din familii în care venitul net/membru nu depășește 700 de lei lunar.

În urma primei etape a proiectului, 30 de copii extraordinari au ajuns mai aproape de visul lor – pictori, muzicieni, atleți, informaticieni, gimnaste de talie națională și mulți alții. Printre multele povești de succes, sunt bursieri ai Jurnalului de fapte bune care acum au ajuns până în Germania la concursuri internaționale și bursieri care au devenit campioni naționali ai României prin munca lor și cu ajutorul sprijinului financiar pe care l-au primit.

Oricine cunoaște un copil talentat la sport, arta sau învățătură îi poate întinde o mână de ajutor și îl poate înscrie, în doar câțiva pași, pe platforma online a proiectului, www.jurnaldefaptebune.ro. Cei care nu cunosc un astfel de caz pot contribui, la rândul lor, prin susținerea directă a oricărui copil cu bani sau materiale necesare pregătirii.

Geanina NICORESCU