Borșul, remediu terapeutic

Tina-BorșBorșul este un reparat specific bucătăriei româneşti, un remediu terapeutic extraordinar pentru o serie de afecţiuni la care medicamentele moderne dau greș de multe ori.

Borșul, rezultat din macerarea tărâțelor de grâu, conține și un complex de vitamine B si C, minerale, aminoacizi esențiali și carbohidrați. Acest aliment, folosit de obicei pentru ciorbe, are beneficii multiple pentru sănătate. Fiind un produs natural, borșul este foarte bogat în enzime.

Nutriţioniştii recomandă cura cu borş pentru revigorarea întregului organism. Dacă vreţi să fiţi în formă, beţi câte o cană cu borş cu 15 minute înaintea fiecărei mese principale, timp de 20 de zile. După o pauză de şapte zile, cura se poate repeta. Dacă aveţi probleme cu ficatul sau cu bila, beţi pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de masă, câte o cană de borş. Pentru a fi mai eficientă terapia, în cana cu borş se adaugă o jumătate de linguriţă de pulbere de pelin.

Tina CONDREA