„Boboci“ la „Școala Siguranței Tedi“

Copiii din clasa a I sunt așteptați în noul semestru, care începe luni, 15 februarie, de însuși Tedi, care îi va învăța cum să nu ajungă victime și să se apere în caz de furt, violență, tâlhărie, ce să facă dacă se pierd de părinți ori dacă sunt abordați de necunoscuți sau când se rătăcesc.

„Școala Siguranței Tedi“ este programul de prevenire pe care polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul Poliției Neamț îl derulează la 40 de școli din tot județul, care s-au înscris la această activitate. În lunile ianuarie și februarie, polițiștii de prevenire au derulat opt activități de informare în fața a 308 elevi și 14 învățători din cadrul școlilor gimnaziale, nr.1, 2, 8 și „Nicu Albu“ din municipiul Piatra Neamț. „Temele abordate au fost prevenirea victimizării minorilor în cazul infracțiunilor de furt, tâlhărie, violență sau în situațiile când sunt lăsați singuri la domiciliu, la joacă ori când sunt abordați de persoane necunoscute, când se pierd ori se rătăcesc de părinți și rude, prevenirea victimizării minorilor în drumul spre școală, la școală și în vacanță“, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Aceste activități sunt extrem de atractive, întrucât toate cele 40 de unități de învățământ au primit materialele educaționale (broșuri pentru învățători, cărți de colorat pentru copii și pliante informative pentru părinți) și scenarii de activități în format electronic, ce le permit copiilor accesul adecvat la informații mai mult decât utile. În plus, sunt și părinții implicați, indirect, ei primind pliante cu același gen de informații. Școlile primesc un certificat care atestă implicarea în program.

„Școala Siguranței Tedi“, proiect național în care Poliția Română și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice sunt parteneri, se derulează pe tot parcursul acestui an școlar. Scopul este acela de a informa copiii privind potențialele pericole și de a furniza soluții prin metode educative potrivite vârstei lor. Beneficiarii sunt elevi din clasa I, care se află la începutul unei etape a vieții, confruntându-se cu noi provocări și fiind în situația de a lua primele decizii în lipsa părinților.

Cristina IORDACHE