Alimentele UE – începe distribuția la Piatra Neamț

pomana
*Persoanele nedeplasabile sau bolnave pot mandata alți membri ai familiei pentru preluarea produselor
*Distribuția se face de la Depozitul din Speranța, de luni, 14 octombrie, pe categorii de beneficiari

Primăria municipiului Piatra Neamţ va distribui ajutoarele alimentare care provin din stocurile de intervenţie comunitare, începând din data de 14 octombrie a.c., de luni până joi, între orele 8:30-16, iar vineri între orele 8:30-13:00 la Depozitul Local din cartierul Speranţa, informează municipalitatea.
Documentaţia necesară în vederea preluării ajutoarelor alimentare este reprezentată de actul de identitate în original, iar pentru beneficiarii care nu se prezintă personal (sunt nedeplasabile sau bolnave), Primăria acceptă să predea alimentele unui alt membru al familiei. Respectivul trebuie însă să prezinte actul de identitate in original atât al beneficiarului cât şi al persoanei care se prezintă pentru a prelua aceste ajutoare.
Pentru a evita aglomeraţia, distribuirea alimentelor în prima lună se face după următorul calendar: 14/18  octombrie – persoane cu handicap accentuat si grav;
21/25 octombrie – pensionarii cu venituri de până la 400 lei şi persoanele beneficiare ale unor  Legi speciale ale căror venituri cumulate, obţinute exclusiv din aceste legi, se află sub 400 lei/lună; 28 octombrie /1 noiembrie – familiile si persoanele singure care beneficiază de venitul minim garantat; 4/8 noiembrie – şomerii înregistraţi in evidenţele AJOFM.
Distribuirea de ajutoare alimentare continuă și după aceste date, pentru toate cele 4 categorii de beneficiari.
Cei care se vor prezenta peste câteva zile să ia aceste alimente trebuie să știe că e vorba de o cantitate apreciabilă, de 31,85 kg/ persoană (făină albă – 14 kg, mălai – 7 kg, paste – 0,5 kg, ulei – 4 l, roșii în suc propriu – 0,8 kg, zacuscă – 0,4 kg, carne porc conservă – 0,9 kg, miere – 0,250 kg, zahăr – 2 kg). Asta înseamnă că în cazul unei familii cu 5 beneficiari, cantitatea totală depășește 150 de kg, iar în cazul unei familii cu 8 beneficiari (sunt și astfel de situații) e vorba de preste 250 de kg de alimente. De aceea este recomandabil ca beneficiarii să apeleze la un mijloc de transport cu care pot căra aceste produse, inclusive să se cupleze mai mulți și să apeleze (de exemplu) la un șofer cu un microbuz de transportat marfă.

Daniel VINCA