„Descindere“ a jandarmilor la Centrul de Transfuzie Sanguină Piatra Neamț

Săptămâna trecută, peste 40 de jandarmi nemțeni au donat sânge pentru cei aflați în nevoie și pentru completarea rezervelor de la Centrul de Transfuzie din Piatra Neamț.

În perioada 23-27 mai 2016, Patriarhia Română în parteneriat cu Jandarmeria Română și cu sprijinul Institutului Național de Transfuzie Sanguină au derulat un program național de donare de sânge. „În baza parteneriatului dintre Jandarmeria Neamț și Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Neamț, peste 40 de jandarmi au ales să dedice o zi din viața lor pentru a dona sânge, în scopul completării rezervelor sau pentru ajutorarea victimelor unor accidente“, a declarat locotenentul Marius Gămănuț, ofițerul de presă al Jandarmeriei Neamț.

Acțiunea face parte din campania națională „Donează sânge! Salvează o viață!“ inițiată de Patriarhia Română în anul 2013 și ajunsă acum la a XI-a ediție. Timp de o săptămână, reprezentanții Jandarmeriei Române au donat sânge pe bază de voluntariat la toate centrele de transfuzie din țară. „Jandarmii nemțeni au participat la această campanie umanitară al cărei obiectiv este refacerea rezervelor de sânge, atât de necesar salvării de vieți omenești, în condițiile în care, în ultima perioadă de timp numărul donatorilor a scăzut. Și în anii precedenți jandarmii au fost implicați în astfel de acțiuni voluntare, astfel încât la nivelul instituției s-a creat o tradiție în ceea ce privește acest demers. Prin astfel de acțiuni dorim să sprijinim recrutarea de noi donatori din rândurile nemțenilor și fidelizarea celor care au mai donat. Este, în fond, un gest firesc, de normalitate“, a mai spus sursa citată.

Un gest de normalitate care poate fi preluat și de alți nemțeni, mai ales că reprezentanții Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Neamț și jandarmii nemțeni lansează un îndemn pentru ca tot mai mulți membri ai comunității să se alăture acestor acțiuni umanitare, în scopul acordării unui real ajutor persoanelor aflate în dificultate, la vreme de grea încercare, de suferință și de nevoie.

Cristina IORDACHE