Șoferi contra pietoni: 50 la 45

accidentPolițiștii rutieri derulează zilele acestea o amplă acțiune de combatere a traversării străzii aiurea de către pietoni – care anul trecut au dus la producerea celor mai multe dintre accidentele rutiere înregistrate – și de sancționare a șoferilor care ignoră pietonii.

Primele rezultate se văd deja, echipajele rutiere depistând în numai două zile 95 de contravenienți. „În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au sancționat 45 de pietoni care nu au respectat prevederile legale privind traversarea drumurilor și au identificat 50 de conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii. Polițiștii au reținut permisele de conducere conducătorilor auto, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce vehicule pe o perioadă de 30 de zile“, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Aceste acțiuni ale Poliției Rutiere Neamț continuă toată săptămâna. Cei care ignoră trecerile pentru pietoni riscă amenzi aspre, de la 210 la 315 lei (de la 2 la 3 puncte de amendă), iar în cazul șoferilor care nu acordă prioritate pietonilor amenzile pornesc de la 420 lei și ajung până la 525 de lei, respectiv 4-5 puncte de amendă, conform normelor legale în vigoare.

Cristina IORDACHE