Între primăvară și iarnă

Chiar dacă nopțile sunt încă friguroase, în Neamț, pe timp de zi, temperaturile aerului sunt tot mai ridicate.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, pe parcursul acestei săptămâni, în Piatra Neamț valorile maxime ale aerului vor urca până la 12 grade Celsius. După lăsarea întunericului, minima din termometre va fi cuprinsă între minus 3 și un grad Celsius.

Pentru astăzi, meteorologii prevestesc o temperatură maximă a aerului de 12 grade Celsius. Tot astăzi e posibil să plouă, iar cerul va fi mai mult acoperit. Și mâine, cerul va fi plin de nori. La prânz, temperatura aerului va urca până la 9 grade Celsius. Și în această zi sunt șanse de ploaie. Noaptea va fi ceva mai cald, respectiv 3 grade Celsius. Pentru joi, ANM estimează o zi mohorâtă și cu ceva precipitații. La amiază, temperatura aerului va indica 7 grade Celsius. Noaptea va îngheța. Nici vineri, cerul nu se va degaja de nori. Temperatura diurnă a aerului va arăta 8 grade Celsius. Și a doua zi va fi cald. La prânz, maxima aerului va urca până la 11 grade Celsius. Și duminică, pietrenii se vor îmbrăca lejer, afară vor fi 10 grade Celsius.

Ieri, la ora 15, în Roman și Târgu Neamț erau 5 grade Celsius. La aceeași oră, în Piatra Neamț se înregistra cu un grad mai puțin. În țară, cel mai cald a fost în partea de vest, unde temperatura aerului a urcat până la 14 grade Celsius. La polul opus, pe Vârful Omu erau minus 3 grade Celsius.

V. ANDRIEȘ