Recensământul animalelor sălbatice, aproape de sfârșit

targ-animaleMai sunt doar câteva zile până când lucrătorii cu haine verzi vor termina numărarea animalelor sălbatice, aflate pe cele 11 fonduri de vânătoare din județul Neamț. Pe lângă acest lucru, s-a spus „pas“ și la împușcarea iepurilor și la mistrețul femelă. Până în data de 15 februarie se mai vânează căprior femelă și cerb femelă.

„La mistreț, cota de recoltă s-a realizat în proporție de 85%, diferența se va realiza din masculi. La căprior mascul, planul a fost făcut 100%, iar la iepuri în proporție de 95%. Trecând de la acest aspect, în această perioadă, lucrătorii din subordine definitivează evaluarea efectivelor de vânat, de pe fondurile asociației. În funcție de rezultate, se vor acorda și cotele de recoltă pentru sezonul de vânătoare 2016 și 2017. Cotă care se va aproba de la Ministerul Mediului“, a precizat Amadeo Dumbrăveanu, șeful Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Neamț.

Până pe data de 6 aprilie 2016, aceste date se vor trimite la Garda Forestieră Suceava. După care, toate informațiile se vor centraliza la București.

V. ANDRIEȘ