Alertă de ploi abundente

alerta1*Ieri a avut loc fenomenul de inversiune termică pe masivul Ceahlău, unde era mai cald decât în Piatra Neamț

Vreme schimbătoare de la o zi la alta. Până mâine dimineață, la ora 9, în județul Neamț, sunt așteptate cantități importante de precipitații mixte.

Conform informării Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul menționat, în regiunile vestice, nordice și centrale ale României va ploua, iar în zona montană înaltă se vor semnala precipitații mixte. În Maramureș, cea mai mare parte a Crișanei, nordul Transilvaniei, Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali, precipitațiile vor cădea aproape continuu, iar cantitățile de apă ce se vor cumula pe durata întregului interval, vor fi de 25-30 de l/mp, și pe arii restrânse între 40-50 de l/mp.

Și vântul va avea unele intensificări, mai ales în zona de munte, cu viteze mai mari în cursul nopții de luni spre marți, respectiv, 12 ianuarie.

Ieri, în Neamț, la ora 11, vremea se încălzise deja. Surprinzător, pe crestele masivului Ceahlău era mai cald decât la Piatra Neamț, respectiv un grad Celsius, față de 0 grade Celsius cât se înregistra în orașul de sub poalele muntelui Pietricica. Nici la Roman și la Târgu Neamț, situația din termometre nu era diferită. Temperatura diurnă a aerului înregistra un grad Celsius. În țară, cele mai ridicate valori erau în Oravița, respectiv 13 grade Celsius.

Pe Vârful Toaca, grosimea stratului de zăpadă măsura 23 de centimetri.

V. ANDRIEȘ