Accident mortal în Ajun de Crăciun

mortiO femeie de 90 de ani, din Răucești, care a traversat drumul fără să se asigure a fost surprinsă și lovită de un autoturism.

În urma impactului, bătrâna a decedat. Accidentul s-a produs pe 24 decembrie 2015, la ora 12,20, la Răucești. Polițiștii au ajuns rapid la locul accidentului și în urma cercetărilor au stabilit că „în timp ce un tânăr de 21 de ani, din Târgu Neamț, conducea un autoturism pe DC 6, având direcția de mers Răucești – Târgu Neamț, a surprins și accidentat mortal o femeie de 90 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii fără să se asigure“, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ. În cauză a fost deschis dosar penal de ucidere din culpă.

În perioada Crăciunului s-au produs patru accidente mai grave pe șosele din Neamț. Tot în Ajunul Crăciunului, la ora 16,40, pe drumul comunal ce leagă DJ 208 G de satul Borșenii de Jos, în timp ce un bărbat de 45 de ani conducea căruța, a trecut cu una din roți peste o piatră și din balansul atelajului o fată de 9 ani s-a dezechilibrat și a căzut din căruță. „Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă“, a mai spus ofițerul de presă.

*Direct în pietonul de pe contrasens

Vineri, 25 decembrie 2015, la ora 17,30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Pipirig au fost sesizați despre faptul că în localitatea Stânca, pe DN 15 B, a avut loc un accident rutier soldat cu o victimă. Din primele cercetări, se pare că în timp ce un bărbat de 57 de ani, din Pipirig, conducea un autoturism pe DN 15B cu direcția de mers Târgu Neamț – Pipirig, a surprins și accidentat grav un bărbat de 71 de ani, din localitate, care circula pe partea carosabilă din sensul opus de mers. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost negativ. Polițiștii continuă cercetările.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 1, la Bistricioara s-a produs un accident soldat cu rănirea a trei persoane. „Din primele cercetări se pare că în timp ce un tânăr de 20 de ani, din Poiana Teiului, conducea un autoturism marca BMW pe DN 15, având direcția de mers Grințieș – Poiana Largului, într-un sector de drum în curbă la stânga a pierdut controlul autoturismului și a intrat în coliziune frontală cu un capăt de pod“, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea. În urma impactului, cei trei pasageri aflați în autoturism au fost răniți, o tânără de 14 ani și doi tineri de 19 și 24 de ani, toți din Poiana Teiului. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost negativ. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Cristina IORDACHE