Brazi de Crăciun și bușteni fără acte

braziÎn ziua de 17 decembrie, ora 20, lucrătorii Postului de poliție Tarcău au depistat pe DC 135C, pe raza comunei, o autoutilitară cu remorcă condusă de un bărbat de 34 ani, din Bicaz Chei, care transporta cantitatea de 56,58 mc bușteni fără a deține documente de transport. Întreaga cantitate lemnoasă a fost predată Ocolului Silvic Brateș, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional, informează Poliția Neamț.

Vineri, 18 decembrie, la ora 13,30, lucrătorii Secției de Poliție Rurală 5 Gârcina au depistat în trafic pe DJ 156A, un atelaj hipo condus de un bărbat de 53 ani din comuna Negrești, care transporta 4 pomi de iarnă nemarcați și fără documente de proveniență. Pomii de iarnă au fost confiscați, iar bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere și furt de material lemnos.

Sâmbătă, 19 decembrie, la ora 10,54, lucrătorii Postului de Poliție Ceahlău au fost sesizați prin serviciul 112 despre faptul că o persoană a tăiat de pe o parcelă forestieră situată pe raza comunei Ceahlău 13 arbori esență rășinoase – molid care nu au fost marcați (6,82 mc). „Polițiștii au identificat și depistat suspectul, iar acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și tentativă de furt de arbori“, a mai spus subcomisarul Constantin Irina.

Petarde în pasajul Pietricica

Doi tineri, de 15 și 17 ani, din comuna Făurei și din orașul Roznov, au fost depistați de polițiști având 5 cutii cu petarde. „O patrulă din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț a depistat în zona pasajului Pietricica pe doi minori cu vârste de 15 și 17 ani, din comuna Făurei, respectiv Roznov, care aveau asupra lor 5 cutii cu petarde (în total 299 bucăți)“, a declarat ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Articolele pirotehnice au fost confiscate și tinerii sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de deținere fără drept de materiale pirotehnice.