În 2014, aproape 10.000 de nemţeni au fost angajaţi

in 2014* Luna trecută, în Neamţ rata şomajului era de 5,53%

* Din 11.277 de şomeri, doar 3.486 beneficiari de ajutorul de la stat

 

Ca urmare a unor măsuri active luate pe parcursul anilor de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, în acest an AJOFM începe să culeagă roadele, deoarece 9.697 de nemţeni au reuşit să-şi găsească de lucru.

Cel mai mare număr de persoane încadrate, respectiv 7.616 s-a datorat acordării serviciilor de mediere a muncii. Urmează şomerii angajaţi prin serviciile de informare şi consiliere profesională, fiind vorba de 1.196. În plus, mai sunt 436 de nemţeni care şi-au găsit de lucru ca urmare a subvenţionării locurilor de muncă, şi ne referim la persoanele cu vârsta mai mare de 45 de ani.

Elena Chirilă, purtătorul de cuvânt al instituţiei mai sus-menţionate, ne-a declarat: ”Pe parcursul lunii trecute, prin intermediul măsurilor active de ocupare a forţei de muncă, agenţia de şomaj a intermediat încadrarea a nu mai puţin de 1.750 de şomeri. Tot în mai, în Neamţ se înregistra o rată a şomajului de 5,53%, în scădere faţă de luna aprilie 2014. Dacă ne referim la numărul total de şomeri înscrişi în evidenţele agenţiei, la sfârşitul lunii mai erau 11.277. Din aceştia, 3.486 se aflau în plată, iar restul nu mai primeau niciun fel de ajutor financiar, deoarece ieşiseră din perioada de plată”.

În afară de cele mai sus-menţionate, pe parcursul acestui an au mai fost 201 persoane încadrate prin acordarea de alocaţii pentru şomerii care îşi găsesc de lucru înaintea expirării perioadei de acordare a indemnizaţiei de şomaj. O altă categorie importantă de nemţeni angajaţi, respectiv 112 s-au integrat pe piaţa muncii datorită serviciilor de formare profesională.

V. ANDRIEŞ