2000 de pietreni așteptați la pachetele UE

pomana ue1*din 19 ianuarie, ele vor fi distribuite la beneficiarii înscriși în listele suplimentare

Beneficiarii ajutoarelor alimentare oferite de Uniunea Europeană nu se înghesuie să și le ridice. Primăria municipiului Piatra Neamț face apel la persoanele care provin din categoriile defavorizate, și care au primit tichete, să vină să-și ia alimentele de la depozitul de la Centrul Social din Cartierul Speranța. Cutiile au umplut până la refuz depozitul în cauză, iar edilii de la Piatra Neamț spun că cel puțin 1700 de persoane, care au primit tichete și care au domiciliul în municipiul reședință de județ, mai au de ridicat produsele alimentare.

”Facem un apel către beneficiarii ajutoarelor alimentare de la UE, care au primit acele tichete, să vină să le ridice. Începând cu data de 19 ianuarie, începem să eliberăm pachetele către persoanele care nu au primit cupoane. Acestea se pot prezenta direct la depozitul din cadrul centrului Social Speranța, cu un act de indentitate și un document din care să rezulte că se încadrează în grupul de beneficiari prevăzut de HG 799 pe 2014, adică cei cu venituri sub 400 de lei: șomeri, pensionari, persoane cu handicap etc. În momentul de față au ridicat respectivele pachete cu alimente aproximativ 4700 de persoane, în baza tichetelor. Din ce știm noi, mai sunt cel puțin 1700 de beneficiari de cupoane care nu s-au prezentat să-și ia alimentele oferite în cadrul programului Uniunii Europene. De asemenea, în depozitul din cartierul Speranța există stocul de alimente destinat peroanelor înscrise pe listele suplimentare. Dorim să livrăm aceste ajutoare, acordate persoanelor defavorizate, cât mai repede cu putiință”, a declarat Aurelia Simionică, viceprimar al muncipiului Piatra Neamț.

Tot acest proces se desfășoară sub monitorizarea reprezentanților Instituției Prefectului – județul Neamț. Aceeași comisie de monitorizare a transmis, între timp, către Ministerul Fondurilor Europene și necesarul suplimentar estimat pentru persoanele din grupul țintă, ce se vor regăsi pe listele suplimentare. În județul Neamț vor sosi, până la finalizarea programului, în total 213.534 de pachete, iar fiecare beneficiar va primi câte două cutii cu alimente ce conțin 27 de kilograme de produse alimentare, a căror valoare se ridică la 128 de lei.

Irina Ștefănescu