Noi reguli de concurs pentru şefia spitalului?

 

Organizarea concursului pentru şefia spitalului judeţean este, din nou, o problemă pasată între Consiliul de Administraţie al unităţii sanitare şi Consiliul Judeţean Neamţ. Ieri, în timp ce la spital avea loc şedinţă CA, cu subiect de discuţie la „diverse” concursul de manager, la CJ preşedintele Culiţă Tărâţă vorbea, în conferinţă de presă, despre acelaşi subiect.

„La punctul „diverse” am stabilit să formulăm o corespondenţă către preşedintele Culiţă Tărâţă, să ne dea un răspuns la propunerea de regulament pentru organizarea examenului de ocupare a postului de manager la spitalul judeţean”, ne-a declarat Dan Vasile Constantin, preşedintele CA de la cea mai mare unitate sanitară cu paturi din Neamţ.

„Concursul ăsta nu se va desfăşura după cum vor unii sau alţii, ci cu respectarea legii”, a spus Culiţă Tărâţă, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, la conferinţa de presă, fără să precizeze nici cine sunt „unii”, nici care-s „alţii” şi nici care e legea la care face referire.

Administraţia judeţului a stabilit, prin martie 2013, ca organizarea concursului pentru postul de manager să fie pe data de 17 aprilie, însă în ajunul examenului preşedintele comisiei de concurs ( Dan Vasile Constantin) a demisionat şi, pentru că nu i s-a putut găsi un înlocuitor în timp util, s-a decis amânarea examenului. Doctorul Ioan Lazăr nu a recunoscut această amânare, astfel încît s-a prezentat la concurs în ziua de 17 aprilie. Evident, examenul nu a avut loc, dar dr. Ioan Lazăr a ţinut să declare: „Cineva nu are interes ca lucrurile să meargă bine la Spitalul Judeţean. Politicienii ar trebui să înţeleagă că e nevoie de stabilitate şi avem nevoie de sprijin pentru a face lucrurile să meargă. Tot ceea ce fac eu şi doctorul Juncu în spital este pacienţii noştri. Cred că echipa noastră deranjează pe unii dar e păcat că pentru interesele meschine ale unor persoane lucrurile nu pot intra în normal. Politicienii trebuie să înteleagă că, indiferent că sunt eu la conducere sau altul, trebuie să sprijine spitalul pentru că urmează acreditarea, iar dacă lucrurile rămân la fel, riscăm să pierdem clasificarea”.

 

G. NICORESCU