15 ani de puşcărie pentru cel care a violat, a ucis şi a îngropat o femeie

29/11/2013

arest

Cristian Istrate (22 de ani), din Oglinzi, comuna Răuceşti, a fost condamnat, ieri, la 15 ani de închisoare cu executare pentru că a violat-o şi apoi a ucis-o pe Elena Istrate (44 de ani), vecină şi rudă prin alinaţă. Individul a recunoscut fapta şi a beneficiat de clemenţa oferită de lege, care prevede ca în astfel de cazuri să se reducă cu o treime pedeapsa. Tribunalul a mai decis ca criminalul să plătească soţului celei omorâte daune de 75.500 de lei.

Fapta a avut loc în seara de 20 octombrie. Era duminică şi Vasile, soţul Elenei, o trimise pe aceasta până la magazin. Femeia a cumpărat ce avea de cumpărat şi a plecat spre casă, cam în acelaşi timp cu vecinul Cristian Istrate, care băuse la bar. Pe drum au intrat în vorbă şi au continuat drumul împreună, iar când a ajuns în dreptul casei, tânărul a tras-o pe femeie în curte, i-a dat un pumn pentru că se zbătea, ea a căzut la pământ iar el a luat-o de bluză şi a târât-o până în casă, lovind-o şi cu capul de scările de beton. În casă a violat-o, iar la urmă a strâns-o de gât cu un fular, după care s-a aşezat lângă ea şi a adormit. Individul a dormit lângă cadavrul femeii vreo câteva ore, iar când s-a trezit şi-a dat seama ce a făcut şi a decis să dispară. Mai întâi a săpat o groapă în grădină şi a luat cadavrul şi l-a îngropat acolo, apoi a plecat. A vrut să fugă din ţară şi a sunat-o pe mama lui, care munceşte în Italia. I-a spus ce a făcut şi i-a cerut bani să poată veni la ea. Femeia l-a luat cu binişorul şi l-a convins să se predea. La fel i-au spus şi fratele lui şi un prieten cu care vorbise între timp. A doua zi, Cristian Istrate s-a dus la poliţie şi s-a lăsat încătuşat, relatând în amănunt cum a procedat.

Oricum, poliţiştii erau pe urmele lui, alertaţi de soţul dispărutei. Vasile Istrate a aşteptat-o pe soţia lui să vină duminică seara de la magazine şi, la un moment dat, a decis să iasă şi s-o caute. S-a dus până la stâna tatălui său, dar n-a găsit-o. Era târziu şi omul a renunţat, spunându-şi că dacă nu vine peste noapte, va merge a doua zi s-o caute. Dimineaţă, el s-a dus până la magazin şi a aflat că într-adevăr soţia lui trecuse de cu seară pe acolo, dar fusese văzută plecând spre casă puţin în urma vecinului. Anchetatorii alertaţi de bărbat au găsit mormântul acoperit cu câţiva strujeni şi au transportat cadavrul la morgă. Necropsia a confirmat faptul că femeia murise asfixiată.

Sentinţa dată de tribunal nu este definitivă.

Cristina IORDACHE

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. elena 29/11/2013 la 10:11 -

    De ce numai 15 ani? A luat viata unui om nevinovat, mama, sotie, familista…dupa 7 ani e liber si face alte victime…! CE VREMURI TRAIM!!!