Târgu Neamţ – gazda concursurilor zonale ale serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă

29/07/2015

isuOraşul Târgu Neamţ va fi gazda concursurilor zonale de anul acesta ale serviciilor profesionale pentru situaţii de urgenţă ce au loc în perioada 30 – 31 iulie.

Competiţia este organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al Judeţului Neamţ cu sprijinul Primăriei Târgu Neamţ şi a numeroşi sponsori. La etapa a III-a zonală a concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă participă loturile reprezentative ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Suceava. „Obiectivul principal al acesei competiţii constă în dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare executării misiunilor de limitare şi/sau înlăturare a efectelor situaţiilor de urgenţă”, a declarat sublocotenentul Andrei Grancea, ofiţerul de presă al ISU Neamţ.

După festivitatea de deschidere ce are loc la Detaşamentul de Pompieri din Târgu Neamţ, concurenţii vor trece prin patru probe. În 30 iulie se desfăşoară proba scara de fereastră, la sediul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ, apoi proba pista cu obstacole pe 100 m pe Stadionul „Cetatea”, iar după-amiază tot pe stadion proba de ştafetă 4×100 m. Vineri, pe 31 iulie, are loc pe stadion proba de realizare a dispozitivului de intervenţie la motopompă, iar la amiază concursul se încheie cu festivitatea de premiere a câştigătorilor, ce va fi găzduită la Cetatea Neamţului.

Concursurile sunt binevenite pentru că întregesc pregătirea pompierilor militari, prin promovarea spiritului de competitivitate, care duce la performanţă, dar şi prin îmbunătăţirea continuă a relaţiilor dintre membrii echipajelor, având în vedere că pompierii acţionează numai în echipă.

Cristina IORDACHE