Cronica neagra

05/05/2014

O bătrână accidentată a ajuns la Iaşi

Duminică dimineaţă, la ora 4, pe DN 15, în satul Bradu, din comuna Grinţieş, a avut loc un grav accident de circulaţie. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului au stabilit că o femeie de 77 de ani, din localitate, a traversat şoseaua prin spatele unui autovehicul staţionat şi a fost lovită de un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani. Ambulanţa a transportat victima la spitalul judeţean, unde medicii au stabilit că a suferit mai multe traumatisme la cap, torace şi fracture costale şi a decis să fie transferată la Iaşi. Şoferul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

 

Prins cu autorizaţia expirată

Duminică seara, în jurul orei 19, un bărbat de 26 de ani, din Grumăzeşti, a fost depistat în timp ce conducea fără a avea doicumente în regulă. El a fost tras pe dreapta de poliţiştii din Târgu Neamţ la un control pe strada Ion Creangă, aceştia constatând că autorizaţia provizorie era expirată, aşa că şoferul s-a ales cu un dosar penal.

 

Constănţean cercetat pentru furt la Piatra Neamţ

Nu doar nemţenii o păţesc la Piatra Neamţ, ci şi constănţenii, de pildă, dacă se nimeresc cumva la cumpărături în supermarketurile de aici. Aşa este cazul unui tânăr de 25 de ani, din Constanţa, care duminică, în jurul orei 15, a oprit la un supermarket să se aprovizioneze pentru restul drumului pe care-l avea de parcurs. El a trecut pe la casă fără a achita un pachet cu patru acumulatori, de care probabil a uitat, iar când să iasă a fost oprit de un agent de pază. Lucrătorul a sunat la 112 şi în scurt timp un echipaj de la Ordine Publică din cadrul Poliţiei Piatra Neamţ a ajuns la faţa locului şi a preluat cazul, întocmind un dosar de furt, potrivit datelor oferite de Biroul de presă al IPJ Neamţ.

 

Grădini de…proiectile

Doi nemţeni au găsit pe terenurile lor, zilele trecute, muniţie neexplodată rămasă din al doilea război mondial. Un bărbat din satul Traian, comuna Săbăoani, săpa în grădină când a găsit un proiectil şi a sunat imediat la 112. Pirotehniştii din cadrul ISU Neamţ au venit la faţa locului şi au ridicat în condiţii de siguranţă explozibilul de calibru 75 de mm şi apoi au verificat perimetrul cud etectorul de metale, fără a mai găsi muniţie.

Un alt apel la 112 venit din Roman, de-această dată, a alertat militarii pirotehnişti care s-au deplasat la locuinţa solicitantului şi au găsit în grădină, unde omul lucra, tot un proiectil de 75 mm. Pirotehniştii nu au mai descoperit altă muniţie după verificarea cu detectorul de metale.

Cristina IORDACHE

 

< Articolul anterior
Cronica neagra
Urmatorul articol >
Cronica neagra