Risc major de accidentare cu mașini și motociclete defecte din fabricație!

13/12/2016

Nu mai puțin de 238 de autovehicule Fiat Tipo, originare din Turcia, vândute în România, sunt rechemate în service pentru remedierea unor defecțiuni din fabricație, care pot genera accidentări grave. Importatorul oficial al mărcii Fiat – SC Auto Italia Impex SRL – a trimis notificări, prin intermediul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, către toți proprietarii mașinilor vizate, pentru a se prezinta de urgență la cel mai apropiat service autorizat pentru reparații, acordate în regim gratuit. Nemțenii vizați de această campanile se pot adresa dealer-ului Auto Milano din Săvinești.

„Pe această cale dorim să vă informăm că, în cazul anumitor autovehicule Fiat Tipo, datorită unei amplasări neconforme, cablajul airbagului poate să interfereze cu conectorul cablajului volanului conducând la o uzură a cablajului în sine. Această uzură ar putea provoca apariția unui scurtcircuit care ar putea conduce la declanșarea necorespunzătoare a airbag-ului. Alte componente necesită a fi verificate în același timp, cum ar fi cablajul de alimentare al filtrului de combustibil. V-am fi recunoscători dacă ați putea să duceți automobilul cât mai curând posibil la concesionarul de la care l-ați cumpărat, sau la oricare alt concesionar Fiat – Lancia – Alfa Romeo, dacă vă este mai convenabil, pentru efectuarea unei verificări. Verificarea automobilului precum și operațiile necesare prevenirii acestui inconvenient, vor fi realizate în

cel mai scurt timp posibil și fără nicio taxă. În cazul în care dumneavoastră deja ați vândut sau închiriat automobilul unei alte persoane, v-am fi recunoscători dacă ne-ați putea comunica numele și adresa acesteia, sau orice altă informație care ne-ar putea ajuta să-l localizam pe actualul client sau utilizator. Vă cerem scuze pentru inconvenient“, transmite distribuitorul, printr-o notificare.

Nici motocicletele noi nu prezintă, obligatoriu, 100% siguranță. Printr-o notificare, lansată tot zilele trecute, prin intermediul ANPC, importatorul mărcii Yamaha lansează o campanie de rechemare în service a 8.119 motociclete, de origine Franța, model MTM690/MTM660. Importatorul avertizează că există posibilitatea ca instalația electric să se uzeze prin frecare cu cablul de ambreiaj și cadru, existând riscul unui scurtcircuit.

Geanina NICORESCU