Pietrean prins în flagrant și reținut pentru șantaj

12/08/2017

*La percheziții, polițiștii au găsit și un pistol

Un pietrean, în vârstă de 29 de ani, a reușit să „convingă“ o tânără de 26 de ani, cu „argumente“ ce frizau exact protecția promisă, să-i dea bani pentru liniștea ei. Fata a acceptat o vreme șantajul, de frică, dar în cele din urmă a decis să ceară ajutorul poliției, mai ales că sumele cerute de „protector“ erau din ce în ce mai mari.

Joi, 10 august, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale, au organizat un flagrant pentru prinderea pietreanului. „Polițiștii au surprins momentul în care persoana vătămată, o tânără de 26 de ani, a înmânat suma de 1.000 euro unei alte persoane, suma de bani pretinsă de bărbat sub pretextul asigurării protecției și sub amenințarea cu acte de violență. Totodată, polițiștii au pus în executare mandatul de percheziție domiciliară, ocazie cu care în apartamentul în care s-a consumat infracțiunea a fost găsit și un pistol cu aer comprimat deținut ilegal. Astfel, în urma noilor constatări, polițiștii au extins cercetările și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor si munițiilor“, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Bărbatul bănuit de săvârșirea faptelor a fost reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Neamț.

Acțiunea de prindere în flagrant a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale Iași și Serviciul de Operațiuni Speciale Neamț.

Cristina IORDACHE