Femeie reținută după un flagrant pe platoul Curții Domnești

11/04/2017

* Pietreanca susține că își recupera banii împrumutați * Persoana cu handicap denunțătoare susține că era șantajată

O femeie de 43 de ani, din Piatra Neamț, a fost reținută pentru șantaj luni, 10 aprilie 2017, în urma unui flagrant organizat pe platoul Curții Domnești.

Oamenii legii au fost sesizați de instituția cu atribuții în domeniul protecției sociale, după ce un beneficiar de indemnizație pentru handicap a reclamat că este șantajat. „Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au organizat, luni, o acțiune de prindere în flagrant a unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de șantaj. În acest sens, pe platoul Curții Domnești din Piatra Neamț a fost prinsă în flagrant o femeie de 43 de ani, din Piatra Neamț, în timp ce primea de la persoana vătămată suma de 1.000 lei“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

După ce au fost sesizați, criminaliștii au făcut cercetări prin care au stabilit că femeia l-a constrâns pe tânăr să-i dea lunar banii pe care acesta îi primea ca indemnizație. Este vorba despre 8.400 lei, din perioada septembrie 2016 – aprilie 2017. După documentarea activității infracționale, polițiștii au luat măsura reținerii femeii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată cu propunere de arestare preventivă Judecătoriei Piatra Neamț.

Se pare că femeia i-a reținut tânărului cartea de identitate și astfel l-ar fi determinat să-i dea banii, lună de lună. Așa a înțeles femeia să-și recupereze datoria, după ce în toamna trecută l-ar fi împrumutat pe tânăr cu bani de medicamente. (C.I.)