Elevul nemțean Bogdan Nicorescu, cooptat în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională de Lectură

30/04/2017

*Tânărul a obținut locul II la Olimpiada Națională de Limba Română

Bogdan Alexandru Nicorescu, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Petru Rareș“ din Piatra Neamț, a obținut locul al II-lea la Olimpiada de Limba și Literatura Română, desfășurată zilele trecute la Alba Iulia. Elevul, coordonat de profesorul Liliana Pistol, s-a calificat și în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională de Lectură din acest an.

Alba Iulia a fost, timp de câteva zile, gazda concursului pentru cei mai buni elevi de liceu din România la limba și literatura română. Reamintim că 189 de elevi din țară au participat la probele etapei naționale și la activitățile propuse de organizatori pentru oaspeți.

La etapa națională, elevii au susținut miercuri Proba A (proba scrisă individuală), iar joi și vineri, pe grupe, Proba B (proba orală individuală), din domeniul de studiu comunicare. Toate probele s-au desfășurat la Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia. Timpul de lucru a fost de trei ore pentru Proba A, respectiv 25 minute – Proba B (15 minute pregătirea răspunsului și 10 minute susținerea acestuia). Punctajul final este calculat ca medie aritmetică a punctajelor obținute la fiecare probă.

La categoria sa de vârstă, Bogdan Nicorescu a obținut al doilea rezultat excepțional din țară, după Maria Silvia Ruba, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu“ Satu Mare, la o diferență de punte foarte mică. Maria Silvia Ruba a obținut 113,25 puncte, iar Bogdan Nicorescu a fost apreciat cu 110,5 puncte, elevul nemțean având o prestație mai bună și mai apreciată la una dintre cele două probe din concurs.

Rezultatele au fost anunțate pe 29 aprilie, în cadrul Festivității de premiere care a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Geanina NICORESCU