Cronica neagra

19/12/2013

Un şofer beat a intrat într-o ambulanţă

* Asistenta a fost rănită, iar autosanitara a fost avariată

Un şofer beat a lovit în plin o ambulanţă, în după amiaza de 17 decembrie, la intersecţia străzilor Mihail Sadoveanu şi Nemţişor, din Târgu Neamţ. Florin J. (38 de ani) din Petricani nu a acordat prioritate autosanitarei, deşi avea în funcţiune atât semnalele acustice, cât şi pe cele luminoase. În urma impactului, asistenta a fost rănită, iar autosanitara avariată. Pacientul, care urma să fie dus la urgenţa spitalului din Târgu Neamţ, a fost preluat de o altă ambulanţă.

Florin J. a fost testat, ocazie cu care s-a stabilit că avea o concentraţie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele său poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală gravă şi conducere sub influenţa alcoolului.

 

Vânzătoare ameninţată cu cuţitul de un aurolac

Un băiat de 17 ani din Piatra Neamţ, cunoscut cu probleme psihice pentru că se droghează, de mic, cu aurolac, a ameninţat o vânzătoare cu cuţitul. Incidentul s-a petrecut în ziua de 17 decembrie, când P.B. a intrat într-un magazin de pe strada Ecoului şi i-a cerut vânzătoarei, imperativ, o pungă cu prenandez. Noroc că un cumpărător a intrat chiar atunci în magazin, iar aurolacul s-a speriat şi a fugit. A fost prins, ulterior, de către poliţişti şi i s-a întocmit dosar penal sub acuzaţia de tentativă de tâlhărie.

 

Prins cu brazi nemarcaţi în piaţa centrală

Iulian B. (28 de ani) din Bicaz Chei a fost prins de către poliţişti, în Piaţa centrală din Piatra Neamţ, unde vinde brazi nemarcaţi, în ziua de 17 decembrie. Când l-au luat oamenii legii la întrebări, bărbatul mai avea 8 pomi de Crăciun, toţi fără documente de provenienţă şi fără sigilii-crotalii.

Comerciantul de ocazie a fost amendat, iar marfa i-a fost confiscată şi lăsată în custodie la Ocolul Silvic Vaduri.

 

Case la un pas de dezastru

Două case au fost la un pas de a se face scrum, în ziua de 17 decembrie. Prima locuinţă e la Podoleni şi s-a aprins din cauza unui cablu electric defect. Noroc că proprietarii s-au alarmat la timp. A ars o porţiune de un  metru pătrat de acoperiş. A doua casă care a luat foc era la Cordun  şi de data asta problema a fost coşul de fum deteriorat. Şi acest incendiu a fost stins repede, după ce a afectat 1 mp de tavan şi o bucată din grindă.

Ultimul incendiu din ziua de 17 decembrie a izbucnit la o clădire dezafectată dintr-un fost depozit de confecţii textile. Un fumător a aruncat o ţigară aprinsă aiurea şi au ars cam 200 kg de deşeuri din hârtie şi din plastic.

C.M.