Consilier PMP Piatra Neamț: „Nu vom vota ca Piața Centrală să fie preluată de Urban!“

08/04/2017

Cei trei consilieri ai Partidului Mișcarea Populară la Piatra Neamț au decis ca toate proiectele de hotărâre din Consiliul Local să fie dezbătute în Biroul municipal al organizației, cu precizarea că, deși fac parte dintr-o majoritate politică, conștiința este cea care le dictează votarea sau nu a unui proiect. „PMP a făcut majoritate cu PSD-ALDE și trebuie să înțeleagă toată lumea că celălalt partid este în opoziție și, momentan, așa o să meargă“.

Mai departe, PMP nu va vota, marți, proiectul de hotărâre propus de primarul Dragoș Chitic, potrivit căruia Piața Centrală să fie preluată de CMI Urban: „N-o să votăm să preia Urbanul! Noi suntem hotărâți, Piața se va scoate la licitație“. Se înțelege că nici proiectul cu reconstituirea cabinetului primarului – inclusiv repunerea în organigramă a administratorului public Bogdan Pușcașu, inițiate tot de primar, nu vor trece: „Nu avem nimic cu nimeni, să vedem ce surse de finanțare sunt pentru acest personal. Nu avem nimic nici cu dl. Pușcașu, mandatul său nu trebuia prelungit prin hotărâre de Consiliu Local. Trebuia să înceteze, iar postul său să fie scos la concurs“, a spus consilierul Cristian Sauciuc.

Cu toate acestea, printr-o soluție absolut miraculoasă, altfel nu se explică, domnul consilier își dorește liniște în Consiliul Local: „Rugămintea mea este să lăm luptele, n-am nimic nici cu PNL, nici cu PSD, nici cu ALDE, dar noi suntem Mișcarea Populară și așa rămânem“. (M.O. TUDOSE)