Comunicat de presă al grupului consilierilor locali PSD Piatra Neamț

20/03/2017

Astăzi (vineri, 17 martie – n.red.) a avut loc o ședință de Consiliu Local în care primarul Dragoș Chitic a încercat să înșele vigilența aleșilor locali prin două proiecte de hotărâre care nu respectau legea și ar fi dus la darea în administrare a pieței centrale tot către firma Urban, cea care a administrat absolut dezastruos până acum toate piețele din Piatra Neamț.

Acel Dragoș Chitic, cel care atunci când a ars piața nu a sancționat administratorul nici măcar pentru neglijență, a venit azi cu un proiect prin care ne cerea să votăm preluarea pieței, fără ca documentele necesare preluării să fie încheiate. Demersul primarului Chitic de astăzi a fost unul strict de imagine, el știind foarte bine că proiectul propus este unul neconform și imposibil de pus în practică la acest moment.

Acel Dragoș Chitic, care nu a spus nimic când banii veniți de la asigurarea pieței au fost cheltuiți aiurea, a venit azi și voia ca noi să votăm preluarea pieței fără să se stabilească valoarea ei de inventar, crezând că noi nu vom observa.

Acel Dragoș Chitic, care niciodată nu a fost interesat de faptul că producătorii sunt defavorizați și a încercat azi să ne păcălească să dăm din nou piața pe mâna aceluiași grup de interese.

Acel Dragoș Chitic, care nu a spus niciodată pietrenilor că organele de anchetă penală cercetează suspiciunile de fraude de la CMI Urban, a vrut azi să ne înșele și să dea piața din nou pe mâna suspecților de furt din banul public.

Acel Dragoș Chitic, PDL-ist de baza, a crezut că treburile pot merge la infinit ca pe vremea PDL. Din păcate pentru el și din fericire pentru pietreni, de data asta nu le-a mai ieșit băieților deștepți tentativa de a face averi pe spatele pietrenilor.

Îi asigurăm pe pietreni că vom depune toate eforturile ca piața centrală să fie exploatată în interesul lor și vom susține în continuare ca viitorul administrator să fie selectat prin licitație publică.

Este cel puțin un gest de rea credință din partea primarului Chitic să nu țină cont de poziția majorității din Consiliul Local Piatra Neamț, de dorința pietrenilor și a comercianților de a avea o piață administrată în folosul lor.

 

Grupul consilierilor locali PSD Piatra Neamț