ANDREI IGNAT: Obiectivul campaniei electorale este câștigarea Primăriei Piatra Neamțși a trei posturi de consilier local

06/05/2016

Andrei Ignat03Mi-am depus candidatura în calitate de independent pentru funcția de primar al Municipiului Piatra Neamț. Nu din partea Partidului Național Liberal, nu din partea Partidului Social Democrat, nu din partea vreunui alt partid, ci voi candida la Primăria Piatra Neamț din partea cetățenilor. Voi lucra pentru locuitorii orașului și nu pentru aranjamente, nu pentru relații transpartinice și pentru tot felul de mafii politice.

Am efectuat în cursul lunii aprilie o sondare a opiniei publice în Piatra Neamț care confirmă faptul că demersurile mele și ale echipei în precampanie au fost apreciate de către cetățenii orașului, ceea ce mă face să consider că nu este un handicap faptul că am în spate o echipă de cetățeni ai orașului și nu o mașinărie de partid. Sondajul relevă faptul că:

– Oamenii și-au pierdut încrederea în partidele politice și liderii lor.

– Faptul că nu este importantă mașinăria de partid pentru alegerea primarului.

– S-au săturat de schimbările de fațadă în atitudinea oamenilor politici.

– Sunt preocupați de siguranța zilei de mâine.

– Considera corupția ca principala cauză a declinului economic.

Eu mă prezint în fața oamenilor așa cum sunt în realitate. Le spun deschis situația Pietrei, pe care, de altfel, o cunosc și dumnealor foarte bine. Nu încerc să ascund realitatea în spatele unor vorbe goale sau a unor manevre de imagine. Trag un semnal de alarmă că orașul nostru moare din cauza subdezvoltării economice care îi determină pe copiii noștri să plece de-acasă.

Principalul scop al administrației locale 2016-2020 va fi oprirea declinului economic și demografic al municipiului nostru, urmând cele 5 soluții propuse de echipa noastră și dezbătute cu cetățenii orașului:

– Crearea de parcuri industriale pentru tehnologii avansate vizând crearea de locuri de muncă pentru tinerii care termină studiile an de an și nu se mai întorc în oraș precum și pentru a crea oportunități de afaceri pentru românii plecați în străinătate și care doresc să se întoarcă acasă pentru a-și întregi familiile. Am identificat locațiile și am demarat discuții cu proprietarii de terenuri și de utilități.

– Timp de 12 ani, au tocat banii noștri pe o mare minciună: transformarea Pietrei în oraș turistic. O minciună frumoasă, dar sub acoperirea căreia au furat milioane. Astăzi, ne este limpede tuturor că acest proiect a falimentat. Uitați-vă la telegondola care merge in gol și veți vedea proporțiile dezastrului! Eu spun că trebuie să mergem pe alt drum. Să concentrăm eforturile noastre și resursele noastre, atâtea câte sunt, către investițiile care creează locuri de muncă și dezvoltare economică. Parcuri industriale pentru tehnologiile de vârf, în loc de zdrăngănele care ne iau ochii prin care partidele ne iau banii din buzunar.

– Scăderea prețurilor la utilități îndeosebi la apa potabilă și servicii de salubrizare. Avem condiții naturale favorabile tehnic și economic și cu toate astea plătim foarte scump aceste utilități. Transparentizarea activității companiei de apă și reducerea cheltuielilor de exploatare arputea duce la o ieftinire a apei (7,53 lei în prezent) în municipiu cu cel puțin 25 de procente ajungând la prețuri similare cu alte companii din zonă (Iași, Bacău).

– Transparentizarea activităților Primăriei și consiliului local. Eliminarea clientelismului politic si a nepotismului ar putea să ducă la o scădere consistentă a cheltuielilor la bugetul local precum și a costurilor investițiilor. Avem în vedere si eliminarea monopolului unor activități ale societăților consiliului local și eficientizarea acestora.

– Sporirea nivelului de siguranță al cetățeanului sub toate aspectele; scăderea infracționalității și în special a delicvenței juvenile precum și realizarea unui climat sănătos sub aspectul calității factorilor de mediu și siguranța resurselor de apă.

– Dezvoltarea orașului de la margine spre centru; prin extinderea rețelelor de drumuri și utilități pentru a asigura aceleași condiții de confort și siguranță pentru toți locuitorii orașului. Finalizarea procedurilor de avizare a planului de urbanism general ar crea condiții de dezvoltare a orașului și ar opri plecarea locuitorilor din municipiu spre localitățile învecinate.