Agenții de pază ai Spitalului Județean, trimiși la cursuri pentru a învăța să vorbească frumos

13/05/2017

Teama de a nu fi „certați de domnii doctori“ i-a transformat în gardieni de temniță pe unii agenți de securitate de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Piatra Neamț. Tonul imperativ prin care agentul îți cere să părăsești salonul din UPU dacă ești însoțitor și să pleci imediat de pe hol pentru că vine domnul doctor și-i ceartă tot pe el i-a zgâriat timpanul până și managerului unității sanitare. Liviu Negelschi a decis luarea unor măsuri „pentru remedierea deficiențelor din modul de comunicare al agenților de securitate – angajați ai unității sanitare – cu pacienții, aparținătorii și vizitatorii“.

Astfel, pentru remedierea acestor deficiențe, începând cu această săptămână vor fi organizate cursuri de comunicare pentru agenții de securitate ai unității sanitare. Managerul Liviu Negelschi a precizat că aceste cursuri au o durată de desfășurare de trei săptămâni și vor fi susținute de către psih. Dr. Mihaela Creangă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, lector și în cursurile anterioare organizate cu asistentele șefe și cu personalul Unității de Primiri Urgențe al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Legat de UPU ar mai rămâne de rezolvat o problemă semnalată de foarte multă lume care a trecut pe acolo în postura de aparținător. În sala de așteptare, mutată chiar la intrarea în spitalul nou, este un curent de nedescris. Toată lumea intră și iese pe acolo. Și e frig. Ca să te mai încălzești un pic și să nu-ți mai pară așteptarea „o veșnicie“, primești un ceai cald, din fructe de pădure cu zahăr, oferit de angajații care au grijă la intrare să împartă și echipamentul de unică folosință pentru aparținători – halat și botoșei.

Geanina NICORESCU