Zilele Colegiului Naţional de Informatică

* Delegaţii din Germania, Turcia, Bulgaria, Grecia şi Rusia -oaspeţi la competiţia internaţională

* CNI – Academie IT Microsoft

* În aprilie, echipa InfoSat lansează un minisatelit de la Centrul Spaţial European din Olanda

Ieri, la Colegiul Naţional de Informatică (CNI) din Piatra Neamţ a avut loc festivitatea de deschidere a Zilelor Şcolii, ce au loc în perioada 18-23 februarie, festivitate în cadrul căreia au fost întâmpinaţi oaspeţii din cinci ţări veniţi să participe la proiectul „SOS Water” şi la Concursul Internaţional de Matematică şi Informatică, dar şi viceprimarul Monica Anton, fostă elevă a liceului, foşti şi actuali elevi şi profesori, reprezentanţi ai Asociaţiei Părinţilor. „Suntem bucuroşi să fim împreună la o sărbătoare devenită tradiţională în mijlocul comunităţii educaţionale şi nu numai din judeţul Neamţ”, şi-a întâmpinat oaspeţii directorul CNI Daniela Neamţu. „Zilele CNI ne prilejuiesc bucuria de a avea alături de noi invitaţi din cinci ţări: Grecia, Bulgaria, Rusia, Germania şi Turcia, cărora le urăm bun venit şi sperăm să aibă parte de o şedere cât mai plăcută la noi în oraş. Vreau să le mulţumesc tuturor celor prezenţi pentru că fără sprijinul lor, noi, Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ, astăzi nu am fi ceea ce suntem! Şi sperăm că, în viitor, copiii elevilor noştri de astăzi vor fi la rândul lor elevii noştri şi vor continua astfel tradiţia”.

Cele mai importante momente din Zilele CNI sunt „Proiectul SOS Water”, programul „Tinerii de azi, antreprenorii de mâine”, „Concursul Internaţional de Matematică şi Informatică”, care anul acesta are o a treia secţiune, cea de fizică, Sesiunea de comunicări metodico-ştiinţifice „Vasile Ţifui”, în cadrul căreia, vineri, reprezentanţii Microsoft vor prezenta ultimele lor softuri educaţionale.

Tot ieri au fost lansate revistele „InfoPuls”, ajunsă la numărul 19, „TNT” şi „Teme monetare”, dar şi Anuarul CNI 2012, de către echipele redacţionale de elevi şi profesorul Marius Ţepeş.

Merită menţionat şi faptul că CNI este Şcoală inovatoare în cadrul programului cu acelaşi nume lansat de Microsoft şi va găzdui anul acesta, în laboratorul multimedia proaspăt renovat, delegaţii ale celorlalte şcoli inovatoare din ţară şi de peste hotare. Pentru rezultatele deosebite obţinute în cadrul proiectelor Microsoft, colegiul a obţinut titulatura de Academie IT Microsoft, iar absolvenţii colegiului vor primi, în curând, diplome acreditate de Microsoft. Un alt succes internaţional al CNI, este faptul că echipa InfoSat a colegiului va lansa în aprilie anul acesta, la Centrul Spaţial European din Olanda un minisatelit, rezultatul unui proiect implementat de elevii informaticieni.