Zile de plajă în plină toamnă!

18/09/2015

vreme*Astăzi, conform ANM, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă *La Piatra Neamț, la amiază, temperatura aerului va fi de 31 de grade Celsius

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Ieri, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare, care este valabilă până în data de 19 septembrie 2015. Conform ANM, în perioada menționată, timpul va fi mai cald decât normalul perioadei, mai ales în regiunile intracarpatice. Astfel, în Banat, Crișana, Maramureș și local în Transilvania, frecvent vor fi temperaturi maxime de 33-34 de grade. Vineri, 18 septembrie, se vor înregistra izolat și valori termice maxime de 35-37 de grade. La amiază, indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

Dacă ne referim la Județul Neamț, astăzi, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o maximă de 31 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Și sâmbătă, timpul va fi cald și însorit. La prânz, temperatura aerului va fi de 28 de grade Celsius. Pentru duminică, ANM anunță o vreme frumoasă, cu o maximă de 25 de grade Celsius. Noaptea va fi rece, respectiv 8 grade Celsius. Nici luni, vremea nu e va schimba prea mult.

Ieri a fost cald prin tot județul, însă cele mai mari temperaturi s-au înregistrat la Târgu Neamț, respectiv 30 de grade Celsius. La ora 15, în Roman erau 28 de grade Celsius, și cu un grad mai puțin la Piatra Neamț. Pe masivul Ceahlău, temperatura aerului urcase până la 19 grade Celsius.

V. ANDRIEȘ