Pe fondul temperaturilor mai ridicate decât normalul perioadei, z[porul de pe Bistriţa a scăzut, ajungând la o lungime totală de 8,9 km. Pe tronsonul Viaductul Poiana Largului – aval 0,3 Km de puntea ACH, râul Bistriţa prezintă aglomerări de gheţuri cu grosime cuprinse între 0,10 – 0,30 m pe o lungime de 3,1 km, cu ochiuri şi canal de 1 – 4 m lăţime pe 60% din lungimea traseului. De la barajul Topoliceni până în aval 1,2 Km de puntea Dreptu, în comuna Poiana Teiului, pe o lungime de 4,8 km, sunt aglomerări de gheţuri având grosimi de la 0,2 m la 0,7 m. Tronsonul prezintă ochiuri şi canal dezgheţat cu lăţimi de la 2 – 10 m pe 95 % din lungimea sectorului. În amonte cu 0,3 km de puntea Pârâul Pântei, în comuna Borca, s-a format un canal dezgheţat cu lăţimi de la 4 m pâna la curs liber. Ieri, la ora 5 dimineaţa, temperatura aerului la Staţiunea Hidrotehnică Frumosu era de -1,5°C. Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamţ monitorizează situaţia împreună cu patru persoane desemnate din comisiile locale pentru situaţii de urgenţă de la Poiana Teiului, Farcaşa şi Borca.
*Drumuri curate
În cea de-a doua zi de Crăciun, Mănăstirea Horaiţa din Crăcăoani a rămas pentru jumătate de zi fără curent electric din cauza unui conductor rupt, echipa E.ON reuşind să-l repare după câteva ore. Nici o altă localitate din judeţ nu a avut probleme cu alimentarea cu energie electrică nici miercuri, nici ieri.
Angajaţii DRUPO au continuat, ieri, deszăpezirea unor tronsoane din drumurile judeţene Bistricioara – Durău, Girov – Roznov –Tazlău, Bicaz – Toşorog, Piatra Neamţ – Mărgineni, Hanu Ancuţei – Girov şi Bisericani, cu 6 utilaje şi 17 lucrători. Pentru că drumurile naţionale erau curate, utilajele Secţiei Neamţ a Companiei Naţionale de Administrare a Drumurilor (CNADR) au rămas în baze pregătite să intervină în caz de urgenţă.