Week-end negru: O crimă la Bahna și o tentativă de omor la Văleni

19/04/2016

Cutit*Doi frați, recidiviști, au fost reținuți în cazul de la Bahna

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din satul Izvoare, comuna Bahna, a fost ucis de doi localnici, duminică seara, pe o uliță din sat.

Agresorii sunt doi frați, unul de 27 și celălalt de 31 de ani, ambii recidiviști, dintre care unul pentru tentativă de omor. Ei au fost reținuți noaptea, la câteva ore după faptă, după ce au fost căutați de polițiști împreună cu mascați. Oamenii legii au răscolit comuna până i-au găsit pe cei doi, înainte de a fugi din județ. „După sesizarea primită în jurul orei 20, au fost demarate cercetările și s-au făcut verificări pentru identificarea suspecților. Aceștia sunt doi bărbați de 27 și 31 de ani, din localitate, care au fost depistați în jurul orei 2, în localitate și reținuți. Activitățile au fost derulate cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Neamț“, a declarat Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Cazul este instrumentat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului Neamț. „Agresiunea s-a produs în urma unui conflict spontan, cei doi suspecți erau sub influența alcoolului. Au înjunghiat victima cu un cuțit în zona picioarelor, provocându-i hemoragie masivă urmată de deces. Suspecții sunt frați, recidiviști și urmează să fie prezentați la instanță cu propunere de arestare preventivă pentru omor și omor calificat“, a declarat procurorul Virgil Cornea, purtătorul de cuvânt al Parchetului Neamț.

Victima a căzut pradă furiei celor doi frați fără nici un motiv.

*Un localnic din Văleni a înjunghiat un tânăr din Iași

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un tânăr, din Iași, era să-și găsească sfârșitul în Neamț.

Agresiunea s-a produs tot pe fondul consumului de alcool, aparent fără vreun motiv. Tânărul, în vârstă de 21 de ani, mergea pe drum, în comuna Văleni, când a fost atacat de un localnic, în vârstă de 48 de ani, care după un scurt schimb de replici, a scos cuțitul și l-a înjunghiat pe tânăr în abdomen. Era trecut de miezul nopții, iar șansa victimei, aflat în stare gravă, a fost faptul că cineva a chemat repede ambulanța, care l-a transportat la spital, unde medicii l-au salvat. „Suspectul a fost reținut duminică, 17 aprilie și urmează să fie condus în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru tentativă la omor. Victima a suferit leziuni pentru care are nevoie de 35-40 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, iar medicii legiști au concluzionat că viața i-a fost pusă în primejdie“, a mai precizat procurorul Virgil Cornea.

Urmează ca în cursul anchetei să se stabilească exact împrejurările săvârșirii faptei, agravantă prin faptul că a fost comisă în spațiul public, pe drum.

 

Cristina IORDACHE