Vremea: Toamnă frumoasă în Piatra Neamţ

10/10/2018

La Piatra Neamț, vremea ne răsfață cu zile însorite și calde, care ne amintesc de vară, cu temperaturi maxime de peste 20 de grade Celsius. Și valorile nocturne sunt mai îngăduitoare, așa încât facturile la încălzire nu ne vor arde la buzunare încă din toamnă.
Pe parcursul acestei săptămâni, în orașul de sub poalele Pietricicăi, temeraturile maxime ale aerului se vor situa între 17 și 21 de grade Celsius. Vântul va sufla slab la moderat, iar cerul va fi mai mult senin. În unele dimineți se va forma ceață. Noaptea, minima aerului va scădea între 3 sau 6 grade Celsius.
În Moldova, în perioada 10-21 octombrie, conform estimărilor realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, în cea mai mare parte a intervalului, pe fondul vremii în general frumoase, valorile termice diurne se vor încadra într-un normal al perioadei, cu medii în jur de 21 de grade Celsius în intervalul 10 – 12 octombrie, iar între 13 și 16 octombrie o scădere treptată, spre 18 grade Celsius, medie ce se va menține cu mici variații, până la finalul intervalului. Minimele termice vor crește spre o medie de 9-10 grade până pe 12 octombrie, în intervalul 13 – 16 octombrie aceasta va scăda până la 5-6 grade Celsius, dar ulterior se preconizează o creștere de două grade Celsius. Ploile slabe cantitativ se vor semnala cu totul izolat până pe 17 octombrie, apoi probabilitatea de apariție a acestora la nivel local va fi ceva mai ridicată.
V. ANDRIEȘ