Vizita Ambasadorului Republicii Indonezia în Piatra Neamţ

24/11/2012

Excelenţa Sa, Marianna Sutadi, Ambasadorul Republicii Indonezia în România, a efectuat o vizită de lucru în Piatra Neamţ, în ideea de a stabili relaţii economice, sociale şi culturale între municipiul Piatra Neamţ şi unele oraşe din arhipeleag.

„M-am întâlnit cu primarul din Piatra Neamţ în această dimineaţă în dorinţa de a explora potenţialul cooperării dintre Indonezia şi România pentru orice oraş din Indonezia cu Piatra Neamţ”, a declarat Excelenţa Sa. „Dorim să avem o bună colaborare în domeniul culturii şi educaţiei.  Sperăm ca în sectorul economic să desfăşurăm o activitate de cooperare prielnică pentru mediul de afaceri. Ca reprezentanţi ai Indoneziei în România dorim să avem o strânsă legătură cu toţi colegii noştri din alte regiuni ale României pentru ca ţara noastră să fie cunoscută mai bine”.

La întâlnirea de la sediul Primăriei Piatra Neamţ a participat, pe lângă primarul Gheorghe Ştefan, şi Mihai Apopii, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ care a evidenţiat interesul economic reciproc: „Este un prilej să dezvoltăm relaţii de afaceri cu ţări din diverse zone ale lumii. Din discuţia pe care am avut-o cu Excelenţa Sa am selectat câteva domenii economice care pot fi promovate. În interogarea mediului de faceri, pe care o voi face în cursul săptămânii viitoare, încercăm să identificăm acele zone care pot fi promovate în viitor. Ar fi bine dacă măcar două dintre firmele din Piatra Neamţ ar putea exporta în Indonezia pentru că de importat de acolo este mult mai uşor. Orice întâlnire cu reprezentanţe comerciale din ambasadele altor ţări – mai ales din Asia – constituie o poartă deschisă ce trebuie valorificată în viitor de mediul de afaceri”.

Primarul Gheorghe Ştefan şi-a exprimat dorinţa de a înfrăţi oraşul Piatra Neamţ cu un oraş din Republica Indonezia: „Sunt bucuros de iniţiativa doamnei ambasador care doreşte să găsim relaţii între municipiul Piatra Neamţ şi un oraş din Indonezia, să facem schimburi culturale, în domeniul educaţiei şi în cel economic. Sperăm ca în următorul pas să existe o legătură între Piatra Neamţ şi un oraş din Indonezia”.