Violență domestică aproape mortală

10/08/2016

procese tribunal 3Consumul de alcool a provocat o tragedie într-o familie din Dobreni. Ani de certuri și scandaluri s-au încheiat recent printr-o tragedie ce putea lăsa doi copilași fără mamă. Femeia a fost înjunghiată de soțul ei și a suferit leziuni pentru a căror vindecare are nevoie de 60 de zile, după cum au stabilit medicii legiști, iar bărbatul este trimis în judecată de Parchetul Neamț sub acuzația de tentativă de omor.

Soțul, Tiberiu Claudiu Pavel, de 45 de ani, și-a înjunghiat soția, în vârstă de 35 de ani, în momentul când a revenit acasă. Femeia plecase cu cei doi copii la părinții ei și în luna iunie s-a întors acasă la soț într-o zi de sâmbătă, pentru a-și lua niște lucruri. Deși era dimineață, el era vizibil sub influența alcoolului și s-a înfuriat, cei doi s-au certat, iar el a înjunghiat-o cu un cuțit de bucătărie, în zona abdomenului. Vecinii au chemat salvarea și femeia a fost transportată la spital, unde medicii au salvat-o.

Agresorul a fost arestat de instanță, iar recent mandatul i-a fost prelungit. Procesul se desfășoară la Tribunalul Neamț, iar astăzi judecătorii vor decide dacă inculpatul va fi judecat tot în stare de arest preventiv.

*Ceartă până la sânge

Parchetul Neamț a finalizat ancheta și a decis trimiterea în judecată a lui Gheorghe Butescu, 57 de ani, din Agapia, sub acuzația de tentativă de omor.

Fapta s-a petrecut în luna iunie 2016, tot din cauza alcoolului. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a înjunghiat un vecin, după o ceartă la un bar. Victima, în vârstă de 28 de ani, a suferit leziuni ce i-au pus în primejdie viața.

Agresiunea s-a produs la un bar din localitate, unde se aflau amândoi. Conflictul dintre aceștia a fost absolut inutil, dar pentru că amândoi consumaseră alcool mai mult decât suficient, s-au luat la ceartă, s-au înjurat, s-au înghiontit, până când cel tânăr a fost înjunghiat. Ambulanța l-a transportat la spital unde a fost supus intervenției chirurgicale, iar agresorul a fost arestat. Dosarul este pe rolul Tribunalului Neamț, în cameră preliminară. (C.I.)