Violator – pedeapsă dublată şi cu excutare

10/10/2016

judecataUn nemţean dintr-o comună din zona Roman a fost condamnat de Curtea de Apel Bacău la o pedeapsă mai mare şi cu executare, pentru viol.

Magistraţii băcăuani au admis apelul înaintat de Parchetul Roman faţă de sentinţa Judecătoriei Roman, care în luna iunie a acestui an i-a aplicat inculpatului o pedeapsă de 3 ani închisoare, cu suspendare. Procurorii au considerat că în comiterea faptei nu este temei legal pentru circumstanţe atenuante, şi au venit cu argumente în faza de apel. În urma deliberărilor, Curtea de Apel Bacău a decis dublarea pedepsei şi eliminarea circumstanţelor atenuante. ,,Desfiinţează în parte sentinţa penală atacată, reţine cauza spre rejudecare şi în fond majorează cuantumul pedeapsei principale de la 3 ani închisoare, la 6 (şase) ani închisoare, prin înlăturarea dispoziţiilor art. 75 alin.2 lit. b C.pen. Înlătură aplicarea dispoziţiilor art. 91 şi urm. C.pen., privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate”, se arată în soluţia pe scurt a instanţei.

Hotărârea Curţii de Apel Bacău este definitivă. În plus, inculpatul are de achitat copilei pe care a abuzat-o daune morale de 3.000 de lei.

Procesul a început în luna februarie a anului trecut, cu Petru M. (44 de ani) în libertate. A fost nevoie să fie adus în faţa judecătorilor cu poliţia, dar în cele din urmă a fost judecat şi condamnat. Nici el nu a fost mulţumit de pedeapsă, probabil nu s-a împăcat cu ideea că urma să muncească gratis 120 zile în folosul comunităţii.

Cert este că acum agresorul sexual al fetei a ajuns după gratii.Vineri, 7 octombrie 2016, la ora 18, polițiștii din comună l-au depistat, în localitate, pe cel pe numele căruia fusese emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, informează inspectorul Elena Bulgărea, ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ. Imediat ce a fost găsit, ,,bărbatul” a fost încătuşat şi condus sub escorta poliţiei la Penitenciarul Bacău.

(C.I.)