Viitură la Bicaz, în zona Motel Cristina!

12/07/2018

Un torent a provocat o viitură puternică aseară, la Bicaz, blocând circulaţia pe ambele sensuri ale drumului, apoi, mai multe ore, pe un singur sens. Viitura s-a produs de la un torent aflat pe versantul drept al sensului de mers către Motelul Cristina, din cauza blocajului la subtraversarea unui podeţ. A lăsat în urmă mâl, pietre, şanturi distruse, lemne. Din fericire, nu au fost victime omeneşti.
Primii care au sosit la faţa locului au fost echipajele ISU. La orele 18,00, un comunicat al Prefecturii Neamţ, anunţa: „La această oră, traficul este blocat la Bicaz, în zona Motelului Cristina, din cauza unei viituri, anunţă Prefectura Neamţ. La faţa locului se deplasează: de la ISU, un FRAP cu 5 subofiţeri, în vederea eventualelor salvări ale persoanelor cazate la motel; de la Poliţie, un echipaj pentru dirijarea traficului; de la Drumurile Naţionale, un utilaj în vederea îndepărtării aluviunilor. A fost anunţat şi SVSU Bicaz”.
Primăria Bicaz a trimis, apoi, la faţa locului, Politia Locală şi SVSU. La orele 18,30, carosabilul se deblocase pe un singur sens. Aseară, la orele 20,00, se circula pe ambele sensuri.
Primarul de Bicaz: De unde s-a scos lemn, vin torenţii!
Nicolae Sălăgean, primarul oraşului Bicaz, a declarat aseară, după viitura din dreptul Motelului Cristina, că Bicazul a fost ameninţat, pe porţiunea Izvorul Alb, toată ziua de miercuri, dar şi ieri, de torenţii de pe versanţi: “Nu ştiu, dar trebuie să se găsească soluţii pentru respectivii torenţi. De acolo de unde s-a scos lemn, de unde s-au tăiat copacii, acum, cu ocazia acestor ploi, vin torenţii! Sunt o mulţime. Numai ieri (miercuri, nn) toată ziua, am stat la Izvorul Muntelui pentru aceste probleme”.
Aseară, Primăria Bicaz a trimis Serviciul Voluntar pentru Situaţi de Urgenţă, Poliţia Locală şi echipaje care, alături de cei de la Drumuri Naţionale, să degajeze carosabilul. “Este mult de lucru şi mai întâi trebuie să dăm drumul la circulaţie. E o cantitate foarte mare de aluviuni”, a precizat primarul.

Lasa un comentariu