Viitorii polițiști de la IPJ Neamț, primiți și repartizați câte unui tutore profesional

15/05/2018

Ieri dimineață, conducera IPJ Neamț a întâmpinat, la sediul instituției, viitorii polițiști.
În perioada 14 mai- 5 septembrie, 38 de elevi ai școlilor de agenți de poliție ale M.A.I., respectiv  35 de la  „Vasile Lascăr” Câmpina și 3 de la ,,Septimiu Mureșan” Cluj Napoca vor desfășura stagiul de practică în județul nostru.
“Cei 33 de băieți și cele 5 fete care au parcurs modulul de pregătire teoretică,   își vor perfecționa acum cele învățate în zona de practică profesională, 18 dintre aceștia la polițiile municipale și orășenești, iar 20 la secțiile de poliție rurală și posturile de poliție comunale. Viitorii polițiști au fost primiți la sediul I.P.J. Neamț de către conducerea inspectoratului, în această dimineață, unde a avut loc instruirea lor cu privire la activitățile ce urmează să le desfășoare, precum și la conduita pe care trebuie să o adopte pe parcursul stagiului de practică.
Fiecare elev a fost repartizat pe lângă un tutore profesional, un polițist cu experiență, care are rolul de a îl supraveghea și îndruma pe întreaga perioadă, pentru ca odată cu examenul final să-și pună în valoare cunoștințele teoretice și practice accumulate”, a transmis IPJ Neamț.
Poliția Neamț se află, totodată, în plină campanie de recrutare pentru ocuparea locurilor scoase la concurs de instituțiile de învățământ ale M.A.I.  – 480 la Academia de poliție Alexandru Ioan Cuza București și 1600 la școlile de poliție pentru agenți.
Geanina NICORESCU

Lasa un comentariu