Victimă pe trecerea pentru pietoni

09/02/2018

O femeie în vârstă de 33 de ani a fost lovită de o maşină, în timp ce traversa strada pe trecerea pentru pietoni. Şoferul, un bărbat de 38 de ani, din Piatra Neamţ a transportat iniţial victima la spital, după care s-au prezentat împreună la Poliţia Piatra Neamţ.
“Din primele cercetări efectuate de poliţişti, a rezultat că în timp ce bărbatul conducea un autoturism în Piaţa Mihail Kogălniceanu, nu ar fi acordat prioritate de trecere femeii în vârstă de 33 de ani, care se afla în traversarea străzii, pe care a accidentat-o. Conform procedurii, ambii au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În cauză continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.
Poliția Română recomandă celor care pornesc la drum la sfârșitul acestei săptămâni să conducă prudent, să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, iar înaintea efectuării oricărei manevre rutiere să se asigure temeinic. Pentru un week-end în siguranță şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, oamenii legii le recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Geanina NICORESCU