VC Unic nu mai există, trăiască CSM Piatra Neamț

04/08/2017

Vești mai mult decât pozitive pentru iubitorii voleiului din Piatra Neamț, în special pentru cei ai echipei feminine VC Unic Piatra Neamț. Așa cum se știa de la finele stagiunii trecute a diviziei A1, din cauza insolvenței, VC Unic s-a desființat, însă voleiul feminin nu a murit la Piatra Neamț, deoarece o mână de oameni din oraș au avut inițiativa de a înființa o nouă asociație sportivă, care se va numi CSM Piatra Neamț. Noua formație de volei feminin va activa pe lângă Liceul cu Program Sportiv din Piatra Neamț, a luat ființă la începutul lunii iulie, când s-a și înscris în viitoarea ediție de campionat a diviziei A2, seria est, sau un fel de divizia B. Președintele noii asociații, CSM Piatra Neamț, este Dan Gavril, fostul director de la LPS Piatra Neamț și antrenorul echipei masculine VCM LPS, iar printre membrii fondatori se numără Carmen Asmarandei, Constantin Oprea și Bogdan Tablan. Nou înființata echipă de volei feminin are două obiective majore. S-a dorit în primul rând ca voleiul feminin să nu moară și să aibă continuitate la Piatra Neamț, un oraș cu mare tradiție în acest sport, dar se dorește să se pună în valoare și elementele locale, adică jucătoarele crescute la LPS Piatra Neamț, care au astfel ocazia să evolueze într-o competiție destul de tare cum este divizia B. CSM Piatra Neamț este o asociație non profit, iar în perioada următoare se așteaptă să se semneze și un protocol cu LPS Piatra Neamț, pentru că noua echipă va funcționa pe lângă instituția de învățământ pietreană, iar junioarele care vor fi promovate de la LPS, vor putea evolua cu dublă legitimare, atât în divizia B cât și în competițiile de junioare sau de cadete.

Ne dorim să avem continuitate în ceea ce privește voleiul feminin din Piatra Neamț și de acea am decis să înființăm noua echipă, CSM Piatra Neamț. Vrem cu această ocazie să ne promovăm în primul rând jucătoarele din propria pepinieră, așa cum se întâmpla și la fosta echipă Unic în trecut, pentru că în orașul nostru sunt junioare de mare perspectivă. Trebuie spus că noua echipă va fi, ca și în trecut, una a orașului și vrem ca iubitorii voleiului pietrean să se bucure în continuare de meciuri spectaculoase în sala Polivalentă“, a spus unul dintre membrii fondatori de la CSM Piatra Neamț.

Se așteaptă sponsori pe lângă echipă

Aflată la început de drum, CSM Piatra Neamț vrea să se organizeze în perioada următoare până la startul noii ediții de campionat. Deocamdată, finanțarea la noua echipă nu prea există, dar membrii fondatori spun că orice persoană sau societate este binevenită să se alăture noului proiect și să sprijine financiar, cu cât și cu ce poate, pentru a susține activitatea voleibalistică. Aceștia speră la un parteneriat și cu autoritățile locale și județene, iar în perioada următoare vor depune un proiect de finanțare către Primăria și CL Piatra Neamț.

Suntem la început și căutăm sponsori. Cine vrea să ni se alăture este binevenit lângă noi. Echipa este a orașului și oricine o poate sprijini așa cum poate. Noi suntem deschiși către o colaborare cu toate persoanele sau firmele interesate. Trebuie să ne stabilim un buget pentru noul campionat, care e clar că va unul inferior mai mic decât este cel din divizia A1“, a mai spus unul dintre membrii fondatori.

Lot bazat pe sportive de perspectivă

CSM Piatra Neamț va avea același cuplul de antrenori pe care l-a avut și fosta VC Unic, principal Rareș Gavril, iar secund, Mihaela Voivod. Deocamdată, lotul numără puține jucătoare, care au început pregătirea încă de luna trecută pe plan local. Din lot face parte Elena Zaharia Lăpușneanu, sportivă care anul trecut a renunțat momentan la sportul de performanță pentru că a devenit mămică, Irina Andreica, liberoul Andra Ciucu și junioara Andreea Bulai, care s-au aflat și sezonul trecut la echipa pietreană. Lotul pietrean va fi completat cu junioare de perspectivă de la LPS Piatra Neamț, care participă în campionatele de junioare și care au ocazia să facă pasul la prima echipă. Se dorește un lot format din 12 sau 14 jucătoare cu care să se atace promovarea în viitoarea ediție de campionat. CSM Piatra Neamț va activa în seria Est a diviziei A2, o serie care mai cuprinde 3 formații din Constanța, două din București și câte una din Focșani și Galați. Echipele participante în seria Est A2 sunt CSM Piatra Neamț, Top Volei Constanța, CSM Focșani, CSU Galați, CTF Mihai I București, CSS 1 Constanța, CS Medgidia și CSM București. Campionatul diviziei a doua se va disputa după sistemul tur-retur, urmând ca formațiile de pe primele două locuri din cele două serii să dispute un turneu de baraj pentru promovarea în eșalonul superior. Turul diviziei B va debuta pe data de 7 octombrie, când CSM va juca în deplasare cu Top Volei Constanța, și se va încheia pe data de 18 noiembrie, când trupa pietreană va evolua tot în deplasare cu CTF Mihai I București.

Returul va debuta pe data de 2 decembrie, iar campionatul se va încheia pe 3 februarie.

Seria A2 Vest are în componență doar 7 grupări, din Timișoara, Deva, Târgu Mureș, București, Brașov, Oradea și Pitești.

Vă prezentăm programul echipei CSM Piatra Neamț în turul diviziei B de volei feminin.

Etapa I, 7 octombrie

Top Volei Constanța – Unic Piatra Neamț

CSM Focșani – CSM București

CSU Galați – CS Medgidia

CTF Mihai I București – CSS 1 Constanța

Etapa II, 14 octombrie

CSM Piatra Neamț – CSS 1 Constanța

CS Medgidia – CTF Mihai I București

CSM București – CSU Galați

Top Volei Constanța – CSM Focșani

Etapa III, 21 octombrie

CSM Focșani – CSM Piatra Neamț

CSU Galați – Top Volei Constanța

CTF Mihai I București – CSM București

CSS 1 Constanța – CS Medgidia

Etapa IV, 28 octombrie

CSM Piatra Neamț – CS Medgidia

CSM București – CSS 1 Constanța

Top Volei Constanța – CTF Mihai I București

CSM Focșani – CSU Galați

Etapa V, 4 noiembrie

CSU Galați – CSM Piatra Neamț

CTF Mihai I București – CSM Focșani

CSS 1 Constanța – Top Volei Constanța

CS Medgidia – CSM București

Etapa VI, 11 noiembrie

CSM Piatra Neamț – CSM București

Top Volei Constanța – CS Medgidia

CSM Focșani – CSS 1 Constanța

CSU Galați – CTF Mihai I București

Etapa VII, 18 noiembrie

CTF Mihai I București – CSM Piatra Neamț

CSS 1 Constanța – CSU Galați

CS Medgidia – CSM Focșani

CSM București – Top Volei Constanța

VCM Piatra Neamț tot în divizia A2

Deocamdată nu avem nicio veste sau nicio informație în ceea ce privește echipa masculină de volei VCM LPS Piatra Neamț, care sezonul trecut a retrogradat de pe ultimul loc din primul eșalon. După ratarea obiectivului, acela de rămânere în divizia A1, de la echipă au plecat foarte mulți jucători, în special cei din străinătate, dar și românii care nu au confirmat. La ora actuală, nu știm care este statutul echipei, dar ea apare înscrisă în noul sezon al diviziei A2, seria Est, sub denumirea de VCM Piatra Neamț. La fel ca și CSM Unic, și băieții de la VCM fac parte din seria Est, o serie care mai cuprinde formații din București, Suceava sau Râmnicu Sărat. Cel mai probabil, în perioada următoare, prin vocea directorului executiv Constantin Niță, se vor afla date despre pretențiile și obiectivele echipei masculine. VCM LPS a retrogradat din divizia A1 după cel mai slab sezon din istorie. Pietrenii au strâns doar 5 puncte într-un campionat pe care l-au început și l-au încheiat pe ultimul loc. VCM LPS a retrogradat din primul eșalon alături de Universitatea Cluj.