duminică, aprilie 2, 2023
17 °c
Piatra Neamt
19 ° mar
18 ° mie
18 ° joi
19 ° vin
  • Adresa redactiei: Aleea Tiparului, nr. 14, Piatra-Neamt, jud. Neamt
  • Contact
Ziarul Ceahlaul - Cotidian independent al Judetului Neamt
  • ACASA
  • ADMINISTRATIE/POLITICA
  • ECONOMIE
    • CETĂȚENEȘTI
  • SOCIAL
    • INFRACȚIONAL
    • VIAȚA LA ȚARĂ
    • FAPT DIVERS
    • EDUCATIE
  • SANATATE
  • SPORT
  • CULTURA
  • AGRICULTURA
  • Login
Fara rezultate
Vezi toate rezultatele
Ziarul Ceahlaul - Cotidian independent al Judetului Neamt
Acasa ACTUALITATE

Vasilica Stoiciu Frunză rupe tăcerea: „Talpa pusă de politică în cultură este o eroare!”

de
10 ani în urmă
in ACTUALITATE, CULTURA
Reading Time: 9 mins read
0 0
A A
9
Vasilica Stoiciu Frunză rupe tăcerea: „Talpa pusă de politică în cultură este o eroare!”
315
Vizualizari
Distribuie pe FacebookDistribuie pe Twitter

Rep: Suntem la puţin timp după ce aţi participat la un concurs pentru funcţia de manager la Centrul de Cultură Carmen Saecular, concurs pe care nu l-aţi câştigat. Cu ce gust aţi rămas?

– În primul rând, cu un gust extraordinar, pentru că am vrut să-mi fac datoria. Faţă de oraşul Piatra Neamţ , de unde sunt şi eu, pentru că sunt o fiică a acestui oraş, şi faţă de Centrul de Cultură pe care-l cunosc de foarte mulţi ani, pentru că am participat şi eu, în calitate de student, la activităţile centrului, apoi am participat în echipele de organizare a Vacanţelor Muzicale şi cu mare drag am venit şi mi-am propus să particip la acest concurs.

Am venit cu foarte mare seriozitate la acest concurs. Încet, încet, evoluând în subiect, am făcut nişte analize foarte amănunţite şi, drept dovadă a fost proiectul pe care l-am realizat.

Sigur că m-a surprins, şi era si normal să mă surprindă, eu fiind din domeniul artistic, să mă surprindă primul rezultat. Şi aş putea să spun că mă bucur foarte mult că am întâlnit o persoană care nu este din domeniul cultural ci este dintr-un domeniu economic, din câte am înţeles, şi care a reuşit să facă un proiect de management cultural aproape perfect.

Mă refer la situaţia în sine, pentru că sunt unul dintre finaliştii acestui concurs şi am reuşit să mă întâlnesc, în sfârşit, cu o persoană care a făcut un proiect aproape perfect. Fiind nota foarte mare, după trei luni de la concursul anterior unde aceeaşi doamnă a luat o notă foarte mică. Deci, în trei luni, a reuşit să evolueze în aşa fel încât a reuşit să facă un proiect perfect. Eu mă bucur că am reuşit să mă întâlnesc cu un astfel de caz.

În acelaşi timp eu, la interviu, mi-am susţinut proiectul cu argumentele ştiute şi am făcut-o cu foarte mare, cu viziune, analitică şi care cuprinde foarte multe aspecte ale activităţii Centrului de Cultură Carmen Saeculare.

„Câștigătoarea a avut în plus apartenenţa politică!”

Rep: Ce credeţi că a avut în plus în proiect contracandidata dumneavoastră de a fost acea diferenţă la notare?

– Cred că domnia sa, pe care sincer nu o cunosc – deci nu fac nici un fel de atac la persoană, din contra, m-am întâlnit cu dumneaei atunci, am avut un schimb de păreri absolut civilizate şi totul  a fost perfect- cred că în plus a avut apartenenţă politică.

Rep: Şi se notează aşa ceva într-un proiect?

– S-a văzut că s-a notat. Cred că a contat. Adică s-a văzut clar că a contat. Chiar mă amuzam … am văzut într-unul dintre ziarele din Piatra Neamţ două fotografii, a mea şi a domnieie sale. Nici măcar nu s-au jenat să pună acea fotografie unde pe fundat era semnul PSD.

– Dar de ce trebuia să se jeneze presa?

R: Nu presa…

„Eu nu sunt și nu voi înregimentată politic!”

Rep: Apropo de acest concurs şi de susţinere politică: nu v-aţi pus problema, înainte de a veni la concurs, că aşa e cutuma? Că trebuie şi o susţinere politică?

– Nu. Una este să ai susţinere politică, susţinere subtilă, şi alta este să fii înregimentat politic. Eu nu sunt înregimentată politic şi nici nu voi fi, pentru că pe mine nu mă interesează acest aspect. Cultura înseamnă cu totul altceva, arta înseamnă cu totul altceva. Până la urmă, eu am politica mea culturală.

Şi a fi înregimentat politic şi să fii într-un post de conducere într-o instituţie culturală cred că este o mare greşeală din start. Această talpă pusă de politică în Cultură este o eroare. Şi s-a văzut. Este evident. Pentru că nu mai ai acea deschidere, acel confort psihic pe care trebuie să-l ai pentru a realiza lucruri artistice, lucruri culturale… nu mai ai acelaşi orizont. Eşti permanent instrumentul unei zone care până la urmă ar trebui să sprijine cultura, să aibă cele mai deschise căi, nu să le închidă, cum se face acum.

Rep: De ce credeţi că politicul ţine să controleze orice, inclusiv cultura?

– A, foarte simplu. Pentru că este un instrument de manevră, un instrument electoral de multe ori, ca să nu mai spunem că sunt anumite posturi în zona culturală care pot fi umbrelă de vreme rea pentru persoane din alte domenii, care nu au nici un fel de legătură cu domeniul respectiv şi care trebuie să fie puse pe un post de conducere. Pe mine chestiile astea nu mă interesează.

De asta am avut tupeul ca să particip la acest concurs din raţiuni extrem de serioase, cum spuneam, şi din conştienţa importanţei acestui centru în cultura judeţului Neamţ, a regiunii în cea națională și internațională.

Iar deschiderea de orizont pe care am propus-o eu în proiect probabil că a inhibat. Pentru că mi-am dat seama că cine-şi doreşte un post de genul  ăsta – şi vorbesc la modul general – şi nu este din domeniu înseamnă că este foarte vulnerabil din punct de vedere profesional şi  se ascunde sub sigla partidului.

Eu nu mă ascund sub sigla nimănui, pentru că eu sunt profesionist şi am suficientă experienţă, spun eu, măcar din ultimii 22 de ani de lucru în sistem cultural, de lucru într-o instituţie importantă din România şi am văzut multe, am organizat multe, plus pregătirea mea profesională, pregătirea mea muzicologică, îmi permite să am acest orizont foarte deschis, orizont cultural, orizont artistic, pentru că, se ştie, domeniul de muzicologie-compoziţie este secţia de elită a Universităţii de Artă.

De aceea, eu am stat foarte mult şi m-am gândit tocmai pentru că acest centru de cultură are mai multe resorturi. Are partea de folclor, partea de şcoală populară de artă, are zona de muzică academică. Dacă pot să fac faţă? Păi pot face faţă prin însăşi pregătirea mea. În fine… Eu mi-am folosit cunoştinţele pentru acest proiect. Nu s-a dorit. Nu-i nici un fel de problemă dar consider că e bine să se ştie că nu ăsta-i adevărul. Nu sunt eu deţinătorul adevărului absolut, dar consider că această influenţă politică nu este sănătoasă.

* „Agresivitatea primului rezultat mi-a jignit inteligenţa”

Rep: Apropo de exprienţă, nu de cea artistică, ci de cea jurnalistică… Revenind la prima întrebare concurs – întrebare la care nu ați răspuns concret – ce gust v-a lăsat rezultatul concursului?

– … (Zâmbește) …Neutru. Repet, am venit pregătită la acest examen. Ştiam la ce mă bag, ştiam de aceste jocuri, să le spunem, aşa-numit politice. Pentru că, dacă e să mergem mai departe, eu nu consider că asta se numeşte politică. Politica înseamnă altceva. Politica este un domeniu extrem de subtil, extrem de vast, este un domeniu extrem de greu şi, în România, sunt foarte puţini politicieni care ştiu politică.

În rest, cine se numeşte politician acum are doar o pretenţie. Sau, mă rog, este un nivel care pe mine nu mă încântă şi, chiar dacă am avut propuneri să intru în politică, am spus că nu, pentru că nu mi se potriveşte.

Revenind, la ce m-aţi întrebat, ştiam că nu sunt decât două variante. Şi ştiam că este o balanţă care înclină spre cealaltă opţiune. Mi-a fost jignită inteligenţa în momentul în care am văzut primul rezultat.  Eu aşa consider. Nu să am eu cea mai mare notă, dar diferenţa aceea a fost atât de flagrantă încât s-a pus din start, şi foarte categoric, ştampila pe doamna – de altfel foarte drăguţă, foarte amabilă şi nici nu o cunosc  şi cred că mi-ar face plăcere să stau de vorbă cu dânsa, cred aş putea să o ajut în foarte multe lucruri şi cred că ne-am putea spune foarte multe lucruri – dar această agresivitate a primului rezultat mi-a jignit inteligenţa.

Rep: A fost un marcaj de siguranţă?

– Da. Eu aşa consider, că s-a stabilit din start ordinea, ca să nu mai existe discuţii. Sigur că am mai citit după aceea tot felul de declaraţii, ale unora şi ale altora, dar astea sunt vorbe. Eu nu comentez mai mult, nu atac pe nimeni, nu cer nimic, nu mă rog la nimeni, dar nici nu pot să fiu de acord cu anumite lucruri pe care le-am descris anterior şi sunt doar câteva, pentru că, dacă aş tăcea, ar însemna că sunt de acord. Or, nu pot să fac treaba asta. Şi dacă sunt împotrivă, înseamnă că am o poziţie corectă.

Rep: Care au fost reacţiile din partea celor care vă cunosc?

– Eu am plecat imediat la Iaşi. Eu, personal, nu am discutat cu foarte multă lume din oraș. Dar mama s-a întâlnit cu foarte multă lume din Piatra Neamţ şi se pare că foarte multă lume este deranjată de acest rezultat.

Rep: Vedeţi o evantuală colaborare între artistul cu care vorbesc acum şi centrul de clltură cu care, de altfel, aţi mai lucrat?

– Dacă sunt solicitată pentru lucruri serioase, atunci cu mare plăcere.

* ” Prezentul este lăsat pe mâna neprofesioniştilor”  

Rep: Cum vedeţi acel raport corect de colaborare, cu aplicare, între spaţiul politic şi cel cultural?

R: Eu îl vâd mult mai simplu. Acum e mult prea complicat. Eu cred că , în condiţiile în care se discută despre profesionişti şi despre profesionalism în domeniul cultural (de aici alegerea unui profesionist este foarte importantă). În zona culturală sunt profesionişti.Oamenii de cultură trebuie încurajaţi. Pentru că artistul este „obiect” de patrimoniu. Omul de cultură este o excepţie în contextul general. Şi atunci, aceste elemente fac societatea să evolueze. Prin cultură noi putem să avem un glas în concertul internaţional. Prin cultură putem să devenim oameni de b ună calitate, putem să înţelegem mai bine ce-i cu noi, că este bine să înţelegem ce-i cu noi. Eu am pus, în proiectul de management, două întrebări: ce avem, ce facem cu ce avem? După care am început să sau răspunsuri. Este foarte important să ştim de unde venim, ce facem acum şi unde ne ducem. Pentru că prezentul este rezultatul trecutului, şi viitorul depinde de acest prezent. Iată că prezentul este lăsat pe mâna neprofesioniştilor. Sau profesioniştilor li se pun doar piedici şi li se pun condiţii şi se discută contondent cu ei sau într-o aparentă civilizaţie elegantă. Dar de fapt li se taie elanul, posibilitatea de a face ceea ce şi-au propus. Eu spun lucrurile acestea la orice oră, oricui, şi nu ca dintr-o privire pătimaşă asupra concursului. Nu. A fost o experienţă şi o pun la rândul celorlalte experienţe şi n-am nici un fel de problemă. Îi doresc mult succes doamnei Năstasă. În primul rând îi doresc valore activităţii şi după aceea succes. Şi sper ca acest centru de cultură să renască. Nu ştiu cu ce mijloace, dar să renască. Adică eu ştiu cu ce mijloace, dar nu le văd acum ca fiind posibil aplicate.

Rep: Un mesaj scurt pentru cititorii ziarului Ceahlăul?

R: Am să răspund cu vorbe mult mai inteligente spuse de cineva mult mai inteligent: „Viaţa e prea scurtă ca să fie mediocră”.

Un om, un artist

Rep: Pentru cititorii noştri mai tineri, cine este Vasilica Stoiciu?

R. Un om. Sunt născută la Bicaz, dar părinţii mei au stat foarte puţin acolo şi s-au mutat la Piatra Neamţ. Am urmat Şcoala de Muzică din Piatra Neamţ până în clasa a VII-a inclusiv. Din clasa a VIII-a am mers la Liceul de Muzică „Octav Băncilă”din Iaşi, am făcut Conservatorul George Enescu, actualmente Universitatea de Arte George Enescu, secţia muzicologie de elită.

Eu sunt pianist. Îmi desfăşor activitatea pe mai multe fronturi. Am lucrat 22 de ani în cadrul Operei Naţionale Române din Iaşi, mai întâi, 13 ani, în calitate de secretar muzical, apoi consultant artistic.

Mai departe, activitatea mea a continuat ca şi profesor asociat la Universitatea de Artă George Enescu  şi foarte multe alte activităţi pianistice, muzicologice, muzicale, artistice, în Iaşi, în ţară. Sunt foarte pregătită pentru foarte multe genuri de experienţe artistice şi nu atât experienţe de dragul experienţei, ci pentru a construi ceva.

Şi am un mesaj pentru tineri: nu repetaţi greşelile care se fac.

Geanina Nicorescu, Daniel VINCA

Taguri: ADMINISTRATIE/POLITICAartistaaziculturainterviuVasilica Stoiciu Frunza
Articolul anterior

Plumbul zilei: Marcela, mobilul, radiațiile și covrigii

Urmatorul articol

O femeie din Bâra s-a îmbătat şi şi-a dat foc

AsemanatoareArticole

Profili Caffe Romania
ACTUALITATE

Profilicaffe România: când dorul de casă și dorința de a face cunoscută o cafea bună se întâlnesc

01/04/2023
317
Incendiu aparat de cafea
ACTUALITATE

Incendiu anexa gospodareasca in comuna Moldoveni sat Hociungi

30/03/2023
316
Misiune de salvare animal
ACTUALITATE

Misiune de salvare animal

30/03/2023
316
O persoană a ars până la carbonizare într-o centrală dezafectată din Piatra- Neamţ
ACTUALITATE

O persoană a ars până la carbonizare într-o centrală dezafectată din Piatra- Neamţ

30/03/2023
316
Atelier de scriere creativă pe subiecte din sfera activității de poliție
ACTUALITATE

Atelier de scriere creativă pe subiecte din sfera activității de poliție

30/03/2023
316
Incendiu în comuna Oniceni
ACTUALITATE

Incendiu în comuna Oniceni

10/03/2023
316
Mai multe articole
Urmatorul articol
O femeie din Bâra s-a îmbătat şi şi-a dat foc

O femeie din Bâra s-a îmbătat şi şi-a dat foc

Comentarii 9

  1. Constantin Tomşa says:
    10 ani în urmă

    De acord cu tot ceea ce a afirmat Domna Stoiciu. În timp, se va vedea că a avut dreptate.
    N.B. Nu pot trece cu vedrea acest barbarism care apare de o vreme în presă, sub pretext că astfel s-ar evita cacofonia; „ca şi profesor”, Pe programul 2 al TVR, de ceva timp, este o emisiune care atrage atenţia asupra unor „greşeli” din vorbirea curentă. Emisiunea merită urmărită!

    ADMIN: aveti dreptate. Am preferat insa ca interventia pe spusele dnei Stoiciu sa fie aproape inexistenta. Credem ca, pentru cititor, este mai important sa primeasca un mesaj corect, nealterat de cosmetizari, decat un raspuns mixt intervievat-reporter.

  2. EU says:
    10 ani în urmă

    E o adevarata binecuvantare, cand ai sansa de a vedea personalitati de asemenea calibru care fac pasul in fata, pentru a pune umarul la schimbare….., pacat…. ca nu se poate trece de ignoranta si nepasarea ex-utecistilor. Cultura e singura care ne poate reda demnitatea si locul noastru (ca natiune) in lume. In ochii conducatorilor nostri, doar slugile obediente sunt „de valoare”…..
    Nu cred ca se mai indoieste careva, ca lucrarea d-nei Stoiciu, nu putea sa fie mai slaba decat lucrarea sa de doctorat, daramite de lucrarea concurenta.
    Mi-ar place ca aceste doua lucrari sa se publice si sa se permita cititorilor sa le noteze (sa fie un fel de dezbatere publica). La urma urmei, contribuabilii acestul judet sunt finantatorii si beneficiarii activitatilor Centrului pentru Cultura si Arte „Carmen Saeculare”, de ce sa nu aiba posibilitatea de a-si exprima opinia?
    Tot respectul
    Noblesse oblige

  3. Solomon says:
    10 ani în urmă

    Aprecieri pentru atitudinea si verticalitatea acestei doamne rafinate, reprezentanta de seama a spatiului cultural moldav cu radacini in Neamt.
    Aprecieri si pentru gestul ziarului Ceahlau de a prezenta aceste dedesupturi ale manevrelor politice care afecteaza cultura.

  4. Unchiul Teaca says:
    10 ani în urmă

    Bai nea Tomsa, am ajuns sa cred ca esti singurul destept care citeste ziarul asta. Du-te, bre, si fa-ti un ziar al matale, corecteaza-l vreo luna ca sa nu scapi nici o virgula in plus sau in minus, discuta un articol in birt vreo trei seri cum faceati cu tezele la bac sau admitere.
    Chiar crezi ca aplaudam la interventiile tale zeloase si enervante? Daca nu-ti plac greselile astea pe care le fac ziaristii (poate nu ai observat, dar scriu cate 3-4-5 articole pe zi), de ce naiba mai citesti articolele lor? Ca sa vedem noi cat esti de destept? Fii pe pace, ne-am convins ca nu vezi padurea din cauza copacilor, ca nu vezi informatia si stradania pentru ca vrei sa fii un fel de Mos Virgula expirat.

    • Constantin Tomşa says:
      10 ani în urmă

      Prostia este incurabilă. Are o singură „calitate”: apare în faţă ca păduchii.

  5. o luom ale cue says:
    10 ani în urmă

    Partidul e-n toate, e-n cele ce sunt, si-n cele ce maine vor rade la soare…

    Nu trebuie nici multa scoala si nici prea multa fantezie ci doar un pic de bunavointa pentru a recunoaste intuiv „cine” e de fapt in toate: CINE e :”Eu sunt cel care sunt?” Simplu:”(Spiritul lui) Dumnezeu e-n toate, e-n cele ce sunt/ si-n cele ce maine vor rade la soare / E-n holda intreaga si bobul marunt/ E-n pruncul din leagan si-n omul carunt/ E-n viata ce vesnic nu moare”.
    Odata ce ajungi sa pricepi ca viata nu-i decat un sir de intrebari ale caror raspunsuri decurg unul din altul si vin intotdeauna mai tarziu-pe parcurs-ajungi sa descifrezi ce-ar putea insemna in acelasi timp;”calea,adevarul si viata insasi”,si modul in care toate acestea isi gasesc expresia in om prin fiul Lui („fiul omului”). Nimic nu ramane batut in cuie,findca n-ar avea cum. Pentru oricine e dispus sa treaca pragul si sa mearga mai departe-poate chiar nicaieri-cu siguranta ca se va gasi ceva de facut,folositor si celuilalt,si altora,la tot restul,fiindca sta scris ce-i inscris (in ADN). Vom trai si Vom vedea.

  6. Vasile says:
    10 ani în urmă

    Din pacate, daca esti un om cu o inalta cultura asta nu inseamna ca esti si un bun manager. Nu inteleg de ce toti se cramponeaza de functia de director. Daca ai ceva de spus, daca esti om de cultura, fa-o din postura in care te afli, lasati managementul pe mainile cui se pricepe. De asta se duce totul de rapa pentru ca spitalele sunt conduse de doctori si centrele de cultura de oameni de cultura. Se poate face treaba si din postura de colaborator, nu e musai sa fii director! De ce se mai formeaza manageri?

  7. coca says:
    10 ani în urmă

    Felicitari Doamnei Stoiciu, pentru perseverenta de care a dat dovada, inca de prin anul 2009, cind si/a transmis intentia forurilor superioare (C.J.), de a pune umarul la ridicarea Centrului de Cultura pe cele mai inalte culmi.
    O respectam pe Doamna Frunza pentru calitatile artistice de care a dat dovada de nenumarate ori. Ne mindrim de faptul ca este pietreanca si contemporana cu noi. Si ii multumim.
    Am parcurs in ziarul Ceahlaul, formarea profesionala a Doamnei Frunza. Laudativ si impresionant. Dar am o curiozitate. Adresez in eter intrebarea, oare ce/o fi vrut sa ne transmita Doamna Frunza, cind se referea la Univ. de Arte George Enescu, sectia muzicologie de elita. O fi o greseala de exprimare, sau sint trei sectii la muzicologie: ELITA, COMUNA si MEDIOCRA ?
    La Centrul pentru Cultura, dupa parerea mea, este nevoie de un MANAGER nu de un artist.
    Unii din pacate suporta greu infringerea, dupa cum unii nu stiu sa imbatrineasca frumos.

  8. Mircea says:
    10 ani în urmă

    Tovarsica stoiciu sa se duca la Burlui, sa pompeze acolo tot felul de matrapazlicuri pentru spalare de bani. Se cunoaste stilul agresiv al acestei marionete, relatiile pe care le are cu burlui de la apollonia, si modul in care gasca de la apollonia vinde diplome pe bani grei.
    La iasi nu are loc, la Neamt nu incape, ar trebui sa/si puna singura intrebari si tot ea sa/si dea raspunsuri….

ȘTIRI RECOMANDATE

Astăzi: BAC la tastatură

7 ani în urmă
315

Joacă la ultima clasată

8 ani în urmă
315
Primăvara e ca vara

Un șofer băut s-a răsturnat în câmp, în curba spre Mărgineni

6 ani în urmă
315
Evitaţi marfa de pe trotuare şi vândută din portbagaje!

Evitaţi marfa de pe trotuare şi vândută din portbagaje!

9 ani în urmă
315

Urmariți-ne pe

Categorii

  • ACTUALITATE
  • ADMINISTRATIE/POLITICA
  • Agricultura
  • ANUNTURI
  • Anunturi/Comunicate de presă
  • Business
  • Ceasul Deşteptător
  • CETĂȚENEȘTI
  • Cronica neagra
  • Cronica Tv
  • CULTURA
  • Curriculum vitae ½
  • DREPT LA REPLICA
  • ECONOMIE
  • Editia printata
  • EDITORIAL
  • EDUCATIE
  • Exercitii pentru minte
  • FAPT DIVERS
  • Fara categorie
  • FOTO/VIDEO
  • INFRACȚIONAL
  • Interviu
  • PLUMBUL ZILEI
  • Po(z)na zilei
  • Prima pagina
  • PUBLICITATE
  • Revista Presei
  • SANATATE
  • Sarbatoare
  • Slider
  • SOCIAL
  • SPORT
  • traseism
  • VIAȚA LA ȚARĂ
  • ZOOTEHNIE

Etichete

accident agricultura amenzi azi bani campanie casa ceahlaul concurs copii cronica elevi Expozitie Fotbal furt Handbal incendiu inchisoare masina meteo munca neamt nemteni Piatra Neamt PNL politie politisti pompieri primar prins proiect PSD Roman Roznov SANATATE scandal scoala spital SPORT subventii UNIC victorie volei vreme vremea

ȘTIRI POPULARE

Plugin Install : Popular Post Widget need JNews - View Counter to be installed

Ceahlaul - Ziarul Nemtenilor (stiri din Neamt - social, dezvaluiri, cultura, sport, administratie)

Urmăriți-ne pe social media:

Știri recente

  • Profilicaffe România: când dorul de casă și dorința de a face cunoscută o cafea bună se întâlnesc
  • Anunț
  • Incendiu anexa gospodareasca in comuna Moldoveni sat Hociungi

ARHIVA ZIAR

aprilie 2023
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
« mart.    

Categorii

Știri recente

Profili Caffe Romania

Profilicaffe România: când dorul de casă și dorința de a face cunoscută o cafea bună se întâlnesc

01/04/2023
C.M.I. URBAN LIICITAȚIE

Anunț

31/03/2023
Incendiu aparat de cafea

Incendiu anexa gospodareasca in comuna Moldoveni sat Hociungi

30/03/2023
  • Adresa redactiei: Aleea Tiparului, nr. 14, Piatra-Neamt, jud. Neamt
  • Contact

© 2020 Ziarul Ceahlaul - Cotidian independent din judetul Neamt

Fara rezultate
Vezi toate rezultatele
  • ACASA
  • ADMINISTRATIE/POLITICA
  • ECONOMIE
    • CETĂȚENEȘTI
  • SOCIAL
    • INFRACȚIONAL
    • VIAȚA LA ȚARĂ
    • FAPT DIVERS
    • EDUCATIE
  • SANATATE
  • SPORT
  • CULTURA
  • AGRICULTURA

© 2020 Ziarul Ceahlaul - Cotidian independent din judetul Neamt

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Acest site web folosește cookie-uri. Continuând să utilizați acest site web, dați consimțământul pentru cookie-urile utilizate. Accesați Politica de confidențialitate și cookie .