Vă mulțumim pentru votul dumneavoastră!

23/05/2019

Le mulțumesc tuturor reprezentanților PRODEMO din secțiile de vot din județul Neamț și, desigur, tuturor nemțenilor care duminică ne vor acorda, prin vot, încrederea reprezentării în Parlamentul European!

Fiind ultima zi de campanie electorală, doresc să reamintesc cititorilor ziarului Ceahlăul că valorile Uniunii Europene sunt comune tuturor statelor membre, într-o societate în care au întâietate toleranța, justiția, solidaritatea și combaterea discriminării. Aceste valori sunt parte integrantă din modul european de viață.

Echipa PRODEMO vine la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai 2019 în față electoratului român cu un set de teme perfect aliniate valorilor europene:

1.         Europa națiunilor, unitate și forță în diversitate. Forța Europei constă în diversitatea ei. Suma tuturor valorilor națiunilor europene determină unitatea, unicitatea și puterea Europei Suverane. Suveranismul nu este o rușine, ci un drept câștigat. Valorile naționale îmbogățesc Europa, distrugerea lor echivalează cu distrugerea Europei. Europa este Casă națiunilor europene.

2.         Europa tradiției creștine. Credința este fundamentul existenței, pierderea ei este echivalentă cu disoluția. Europa se identifică cu creștinismul și invers, mulți europeni sacrificându-se pentru credința lor. Renunțarea la credința creștină înseamnă renunțarea la identitatea europeană.

3.         România respectată în Europa. Demnitatea națională văzută că sumă a demnităților individuale. România este acolo unde se află fie și un singur român. Combaterea sclaviei moderne. Cultivarea și promovarea valorilor naționale, păstrarea identității de limbă, tradiții și obiceiuri.

Susținerea păstrării și cultivării valorilor naționale în Diaspora, prin programe „Români în Casă Europei”, cu finanțare publică. Dezvoltarea de proiecte sociale, culturale și economice de tip punte între comunitățile de români stabiliți în străinătate și comunitățile rurale sau mic urbane din care au plecat.

4.         Familia în Casă Europei. Sprijinirea familiei firești, naturale, și încurajarea natalității, prin politici de susținere a familiilor cu copii, inclusiv cele monoparentale și transnaționale – cu unul sau ambii părinți plecați să lucreze în străinătate, și a politicilor pentru viață. Eliminarea ideologiei de gen din educația copiilor în școli.

5.         Inteligența românească în Casă Europei. Formarea centrelor de excelență pentru a antrena inteligența. Stimularea proiectelor de cooperare europeană în domeniul cercetării și în domenii de nișă. Angajarea inteligenței românești din Diaspora în proiecte de dezvoltare europeană. Realizarea unui cadru legislativ care să stimuleze companiile cu capital românesc să se dezvolte pe piața europeană.

6.       Europeanul în centrul preocupărilor Europei. Europeanul în Casă Europei. Reducerea decalajelor dintre regiunile Europei. Eliminarea Europei cu „două viteze”. Generarea de programe reale de integrare a europenilor neintegrați – problema romilor. Migrația nu rezolvă problemele Europei, ci le adâncește. Politici proactive de prevenire a crizelor și conflictelor. Rezolvarea problemelor migranților în zonele de origine.

7.         Patrimoniul României – parte a Patrimoniului Europei. România ocupă primele locuri în lume în privința biodiversității. Protejarea ariilor naturale și promovarea lor, încurajarea micro-afacerilor, de familie, în zonele respective, produsele realizate, cu specific local, să devină branduri de țară în Europa și în lume. Restaurarea și conservarea valorilor culturale reprezentate de clădiri de patrimoniu, monumente și muzee, că parte a patrimoniului european. 

8.         Europa egală pentru toți europenii. Legea să fie aplicată cu aceeași măsură pentru toți europenii. Averile ilicite trebuie confiscate, inclusiv cele scoase în afară Uniunii Europene, prin crearea unui mecanism european care să funcționeze uniform în toate statele membre.

Pentru toate aceste motive, eu am ales PRODEMO, candidez la alegerile europarlamentare din 26 mai pe listele PRODEMO și sunt convins că mulți locuitori ai județului Neamț ne vor susține!

Va mulțumesc!

Cornel RADU LOGHIN

Candidat PRODEMO la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai 2019

#DemnitateNationala

#PRODEMO

(Partidul PRODEMO, cod unic de identificare: 41190011)