„Uţu”, acasă de sărbători

ionut covrigFostul portar de la FC Ceahlăul, Ionuţ Covrig, şi-a petrecut sărbătorile de iarnă acasă, la Piatra Neamţ, alături de familie şi prieteni. Plecat de un an de zile la muncă în Germania, lângă Stuttgart, fostul goal-kepper pietrean nu şi-a uitat foştii colegi, antrenori şi şefii ai clubului, Costel Enache, Costel Ilie, Radu Lefter, Vali Avădanei sau Ioan Mironaş, cu care s-a relaxat în pauza dintre sărbători şi cu care a încins mai multe partide de minifotbal. Ionuţ Covrig a ajuns la 38 de ani, iar 14 ani şi i-a petrecut la clubul Ceahlăul, echipă pentru care a debutat în liga întâi în sezonul 1995 – 1996 într-un meci cu Universitatea Cluj, sub conducerea antrenorului Florin Marin. Cel poreclit de prieteni, „Uţu”, a mai activat ca portar un sezon la Farul Constanţa, a fost antrenor secund şi principal în liga a treia la Cetatea Tg. Neamţ, dar şi antrenor cu portarii la centrul de copii şi juniori de la FC Ceahlăul, activitate pe care a încheiat-o în urmă cu 4 ani. Covrig este mulţumit de ceea ce face în acest moment, a apreciat profesionalismul germanilor, pe care îi consideră oameni corecţi, a urmărit evoluţia fostei sale echipe în turul campionatului şi speră ca FC Ceahlăul să continue activitatea în liga întâi.

Rep: „La Mulţi Ani” Ionuţ Covrig cu ce gânduri ai intrat în noul, cum ai petrecut sărbătorile de iarnă, ce ai mai făcut în ultimul timp?

I.C: Vreau să urez şi eu tuturor iubitorilor fotbalului din Piatra Neamţ, foştilor colegi, antrenori, conducători, un sincer La Mulţi Ani. De la noul an vreau în primul rând să avem cu toţi sănătate şi să fie un an mai bun decât 2014. M-am bucurat că am ajuns de sărbători acasă, la Piatra Neamţ, am avut o perioadă mai grea după ce m-am lăsat de fotbal, dar m-am hotărât să plec în străinătate, mi-am găsit un loc de muncă în Germania, este foarte bine acolo, dar nicăieri nu e mai bine ca acasă. Am jucat un timp fotbal acolo la o echipă de amatori, o echipă slăbuţă, dar din cauza programului încărcat la muncă am renunţat.

Rep: Ionuţ, cum se vede din Germania fotbalul românesc?

I.C: E un campionat puţin mai slăbuţ, am văzut majoritatea meciurilor, dar nu se compară cu fotbalul din Germania. Cred totuşi că fotbalul românesc a crescut în valoare. Lumea de acolo ştie de Steaua, Dinamo, chiar şi de Ceahlăul, mai ale din perioada de glorie cu participarea în Cupa Uefa Intertoto, meciurile cu Juventus Torino sau Mallorca. Mai mult, e şi Alexandru Maxim la Stuttgart şi lumea a auzit de FC Ceahlăul.

Rep: Apropo de Maxim, cum e văzut la Stuttgart?

I.C: Foarte bine, e un jucător profesionist, de valoare, îşi vede de treabă, am ţinut legătura cu el pe Facebook şi în ultima perioadă nu prea a jucat, dar am înţeles că uşor uşor a început să intre în echipă şi îi urez multă baftă.

Rep: De fosta ta echipă ce spui, cum ţi s-a părut parcursul din tur?

I.C: Când sunt probleme financiare la un club este foarte greu, şi ca jucător să fii motivat. Am văzut majoritatea meciurilor, îmi pare rău că s-a ajuns în situaţia asta, dar sperăm să vină cineva să ajute această echipă pentru că este păcat de baza sportivă. E un club de tradiţie din fotbalul românesc, mi-am petrecut cea mai frumoasă perioadă la FC Ceahlăul, 14 ani de zile am crescut în acest club.

Rep: Apropo de această perioadă, care e un moment mai drag de care îţi aduci aminte?

I.C: Cel mai frumos moment a fost atunci când am debutat în prima ligă la un meci cu Universitatea Cluj. Au fost momente frumoase cu meciuri în Intertoto, în campionat, victoriile cu Rapid, cele cu Steaua.