Urmărit internaţional pentru jaf şi fraude de date, ascuns la Roman

20/02/2018

Un bărbat căutat de autorităţile din Danemarca, pentru jaf şi fraude de date, a fost depistat de poliţiştii din Neamț, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Poliţiei Române, la Roman.
“La data de 16 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Investigații Criminale  Roman au identificat un bărbat, de 41 de ani, din București, care era urmărit la nivel internaţional. Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Danemarca au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea infracțiunilor de pentru jaf şi fraude de date, pe raza acestui stat. Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.
Bărbatul a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău care a emis ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore, persoana în cauză fiind depusă în arestul I.P.J. Bacău, urmând a fi prezentată Curţii de Apel Bacău pentru confirmarea mandatului European de Arestare.
Geanina NICORESCU